Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Hradci Králové otevřel první re-use bazar. Oproti sběrným místům přijímá i elektrospotřebiče

Vedle kaspických re-use pointů ve vybraných sběrných dvorech vznikk v Hradci Králové i takzvaný re-use bazar. Ten funguje na stejném principu, ale proti klasickým místům přijímá i elektrospotřebiče. Lidé ho najdou v centru Hradce Králové v Kotěrovy ulici kousek od Muzea východních Čech.

V re-use bazaru mohou skončit předměty, které by jinak lidé vyhodili. Jde například o knížky pro děti, nábytek, dekorace nebo staré nádobí. Na rozdíl od klasických sběrných míst sem mohou lidé nosit i drobnou elektroniku. „Jde například o varné konvice, toustovače nebo mixéry. Objemnější elektroniku, velikostně od mikrovlnné trouby výše, budeme přijímat pouze ve sběrných dvorech,“ uvádí v tiskové zprávě ředitel Hradeckých služeb Martin Hušek. Ostatní pak mohou do bazaru přijít a tyto věci koupit za zlomek původní ceny.

Re-use bazar se nachází v Kotěrově ulici čp. 828. Otevřeno má pravidelně čtyři dny v týdnu. A to v pondělí, středu a pátek od 13:00 do 17:00 a v sobotu od 8:00 do 12:00. Veškeré vybrané finance za nákup předmětů v bazaru Technické služby použijí na výsadbu nových stromů a péči o městskou zeleň.

„Naším dlouhodobým cílem je působit na několika úrovních. Předcházíme vzniku odpadů, pomáháme prodejem funkčních věcí nízkopříjmovým skupinám občanů,“ uvádí ve zprávě náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09).

Kromě nového bazaru jsou v Hradci Králové ještě čtyři další re-use pointy. A to na sběrných dvorech Bratří Štefanů, Temešvár, U Labe a také na Brně.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, bazar, sběrný dvůr, elektrický spotřebič, Muzeum východních Čech, Lukáš Řádek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové otevřel první re-use bazar. Oproti sběrným místům přijímá i elektrospotřebiče  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.