Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rock for People představil prvního headlinera. Do Hradce Králové přijedou Bring Me The Horizon

Tradiční festival Rock for People pořádaný na letišti v Hradci Králové zná prvního ze čtyř headlineru. Ve dnech od 12. do 15. června roku 2024 přijede do krajské metropole britská skupina Bring Me the Horizon. Podle organizátorů šlo o přání samotných fanoušků.

„Fanoušci jsou u nás na prvním místě, proto když nám dali vědět, že si přejí nejvíce kapelu Bring Me The Horizon, dělali jsme všechno proto, abychom jim toto přání splnili,” říká v tiskové zprávě ředitel festivalu Michal Thomes a dodává, že “booking kapel není vůbec jednoduchá věc, musí se správně potkat spousta okolností, jako například to, že kapela jede v daném roce tour, vyhovuje termín a podobně. Mám tedy obrovskou radost, že se nám to podařilo.” 

Potvrzení Bring Me The Horizon pro fanoušky není jedinou novinou. Termín akce napovídá, že se organizátoři rozhodli o rozšíření celé akce, která bude čtyřdenní. Nově bude akce rozšířena i o středeční program, který se bude konat v multifunkčním Parku 360. 

Kromě britské party dorazí na festival například i The 1975. The 1975 vznikli v roce 2002 ve Wilmslow nedaleko Manchesteru a mají na kontě pět studiových alb, z čehož poslední “Being Funny in a Foreign Language” nahráli v roce 2022. Album topovalo britské hitparády a skupina s ním odehrála svoje největší tour. 

 

Festival Rock for People se na hradeckém letišti koná pravidelně od roku 2007. Kvůli velkému zájmu fanoušků se tam přestěhoval z Českého Brodu. Za loňský ročník organizátoři zaplatili bezmála 200 milionů korun.  

I přesto, že je prostor pro pořádání festivalu dostačující, doprava v okolí každoročně trpí. Na několikadenní festival se sjíždí lidé z celé České republiky. Doprava v okolí proto kolabuje a na záchytných parkovacích místech je tradičně plno. A to i přesto, že v dny konání festivalu v Hradci Králové jezdí vybrané linky MHD zdarma. Na situaci tradičně dohlíží několik desítek policistů.  

Ohodnoť článek

Foto Rock for People

Štítky festival, Bring Me the Horizon, Rock for People, Hradec Králové, hudební skupina, YouTube, letiště, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rock for People představil prvního headlinera. Do Hradce Králové přijedou Bring Me The Horizon  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.