Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hradecká Flošna krátí otevírací dobu, v Třebechovicích je dneska otevřeno naposled

Venkovním koupalištím pomalu ale jistě odzvonilo, některá ukončila sezónu, jiná se na to chystají. Hradecká Flošna zkracuje provozní dobu, v kempu Pecka už se zájemci nevykoupou.

Koupaliště v Královéhradeckém kraji končí sezonu. Rozbory vody odebrané tento týden v koupacích oblastech v kraji opět prokázaly zhoršenou kvalitu vody v Oborském rybníku v Jinolicích na Jičínsku, informovali dnes na webu zástupci Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje. U ostatních kontrolovaných nádrží a koupališť zhoršenou kvalitu vody hygienici nezjistili.

Ve vodě v Oborském rybníku je zvýšený počet sinic a chlorofylu-a při snížené průhlednosti vody. Hygienici proto doporučují se po koupání v místě osprchovat čistou vodou, veřejně přístupné sprchy jsou k dispozici na obou plážích.

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové od zítřka zkrátí otevírací dobu. Otevřeno bude mít od 10:00 do 19:00.  Ve čtvrtek skončila koupací sezona na nádrži Pecka na Jičínsku. Provoz ukončilo umělé koupaliště v areálu Barešův ranč v Lužci nad Cidlinou na Hradecku. V pátek se lidé naposledy koupali v Hostinném na Trutnovsku. Dneska sezonu ukončí koupaliště BOR v Třebechovicích pod Orebem na Hradecku, koupaliště Dolní Kalná na Trutnovsku, koupaliště v Trutnově. Ve Dvoře Králové nad Labem plánují konec sezony 10. září.

Koupací sezona již dříve kvůli špatné kvalitě vody předčasně skončila na koupališti v Dolcích u Trutnova a na Stříbrném rybníku v Malšově Lhotě v Hradci Králové. Na obou místech zůstaly rekreační areály v provozu.

U koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí podle hygieniků nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Jakost vody sledují hygienici pouze na vodních plochách uvedených na webových stránkách KHS. Koupání na ostatních nekontrolovaných vodních plochách je na vlastní nebezpečí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Koupaliště Flošna

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Flošna krátí otevírací dobu, v Třebechovicích je dneska otevřeno naposled  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.