Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na tachometru měl přes 200 a při kontrole nadýchal více než jedno promile

Dálničním policistům z Jaroměře neunikl v předešlých dnech třicetiletý řidič BMW, který uháněl po dálnici D11 směrem na Prahu rychlostí 203 kilometrů v hodině. Poté, co byl zastaven na výjezdu u Semonic, nadýchal dálničářům 1,32 promile. Nyní se ještě čeká na výsledky rozboru krve.

Mladý muž na sebe na dálnici D11 upoutal rychlou jízdou. Pedál sešlápl na 203 km/h a nejspíš netušil, že si jeho zběsilé jízdy všimla hlídka dálniční policie. Ta ho následně předepsaným způsobem zastavila na exitu 108 u Semonic, kde s ním provedla nejen kontrolu potřebných dokladů, ale také dechovou zkoušku na alkohol. Ukázalo se, že má v dechu 1,32 promile.

Muž se přiznal k tomu, že v uplynulém dni popíjel vodku a pivo. Byl proto vyzván i k odběru biologického materiálu, který absolvoval v královédvorské nemocnici.

„V současné době čekáme na výsledky rozboru krve a poté rozhodneme, zda se muž dopustil přestupku či trestného činu. V případě, že se bude jednat o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, hrozí mu trest odnětí svobody až na 1 rok," řekla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky BMW, Dálnice D11, Semonice, Praha, Jaroměř, alkohol, 203 km/h

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na tachometru měl přes 200 a při kontrole nadýchal více než jedno promile  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.