Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2022: Zavedeme páteřní expresní linky MHD, slibuje jednička hradeckých Pirátů Vrbický

Před komunálními volbami chce Hradecká Drbna představit jednotlivé lídry kandidátek v Hradci Králové. V krajské metropoli do zastupitelstva kandiduje 15 politických subjektů. Jde o rekordní počet. Dnes vám představíme lídra Pirátů Pavla Vrbického.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Hradci Králové budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů. 

I Pavel Vrbický se narodil v Hradci Králové. Své dětství prožil v Třebši na místních loukách kolem slepých ramen Labe. V druhé polovině života má spojenou spíše se Slezským Předměstím. „Po Hradci chodím často pěšky nebo jezdím na kole, takže ho znám hodně zblízka a hodně podrobně. Mám naše město rád,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Vrbický.  

Čtenáři ho mohou znát z hradeckého zastupitelstva, kam se dostal v posledních komunálních volbách v roce 2018. Vzal si jedno z pěti křesel, které Piráti získali. I tenkrát byl jedničkou kandidátky a voliči mu do urny vhodili celkem 3 828 hlasů.  

„Piráti mají odvahu dělat, co je správné. To znamená řešit problémy Hradečáků a dělat politiku s čistým štítem. Po volbách začneme opravovat neobyvatelné městské byty. Změny budou brzy vidět i na cyklostezkách nebo chodnících, do jejichž údržby budeme investovat více peněz. Už příští léto v ulicích uvidíte nově vysázené stromy a trvalkové záhony a taky nová pítka a mlžítka. 

Zkrátka je nejvyšší čas začít z Hradce dělat skutečně moderní evropské město. To znamená město, kde se nebudete bát pustit děti do školy na kole a kde se nebudete strachovat, že na vaše dítě nezbyde místo ve školce. Město, ve kterém se dá rychle dopravovat MHD a kde najdete dobrou práci a pro děti kvalitní školu. Město, které se v létě nemění ve vyprahlou poušť. Město, kde si můžete dovolit bydlet a které v případě potřeby nabídne pomocnou ruku těm nejslabším. Zkrátka město, ve kterém se dá dobře prožít celý život," uvedl pro Drbnu Vrbický. 

Vrbický dlouhodobě poukazuje na několik hlavních problémů krajské metropole. Jedním z nich je například nedostupné bydlení a odliv mladých. Stejný problém vidí i ve špatně fungující městské hromadné dopravě.  

„Za jedno volební období se dá taky opravit velká část zchátralých chodníků a cyklostezek, vysázet nová stromořadí či dokonce založit nové parky. Jako úspěch budu vnímat, když za čtyři roky bude jasně viditelné, že se Hradec začal posouvat směrem k moderním městům, která reálně řeší dostupnost bydlení, extrémní výkyvy počasí nebo kvalitu výuky na školách,“ uvedl pro redakci Vrbický.  

Každý z námi oslovených kandidátů odpovídal na otázku, zda se dá kombinovat komunální politika s tou celostátní. Podle Vrbického to možné není. Alespoň na úrovni primátora a náměstků. „U Pirátů je nepřijatelné, aby politik vykonával najednou dvě práce na plný úvazek,“ napsal Drbně.  

Volební program hradeckých Pirátů 

Volební program hradeckých Pirátů je rozdělený do několika základních bodů. Cílem je věnovat se dostupnému bydlení, moderní dopravě, inovativnímu školství, ulicím a také ekologii.  

Strana slibuje, že opraví všechny neobyvatelné městské byty a nastartuje projekt družstevního bydlení. Zároveň se chce zaměřit na developery, kterým chce nastavit jasná pravidla a tím nakopnout komerční výstavbu.  

V programu dále stojí, že je třeba zavést páteřní expresní linky MHD. A to minimálně na frekventovaných trasách. V následujících čtyřech letech je také podstatné, aby se pohnulo s projektem parkovacích domů na sídlištích.  

Kompletní program hradeckých Pirátů si můžete přečíst zde.  

Kandidátní listiny registračnímu úřadu podaly hnutí ANO 2011, Česká pirátská strana, ČSSD, uskupení Hradec rozumem, koalice Hradecký demokratický klub (HDK) a TOP 09 s podporou Hradeckých patriotů a LES, uskupení Hradečáci, uskupení Hradečtí kantoři a Nestraníci, lidovecká Koalice pro Hradec, KSČM, ODS, strana Roma Luma, hnutí Rozvíjíme Hradec, STAN, SPD a uskupení Změna pro Hradec a Zelení.    

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Pavla Vrbického

Štítky Pavel Vrbický, komunální, volby, Hradec Králové, vizitka, představení, profil, Piráti, program, volební, zastupitelstvo, priorita, Česká pirátská strana, městská hromadná doprava, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Drbna.cz, bydlení, Hradecký demokrati

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Zavedeme páteřní expresní linky MHD, slibuje jednička hradeckých Pirátů Vrbický  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.