Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ocenění Mosty získal i Hradec Králové za výstavbu objektu odlehčovacích služeb

V královéhradeckém Kongresovém centru Aldis získalo tento týden Ocenění Mosty i město Hradec Králové. Konkrétně za výstavbu objektu odlehčovacích služeb a za založení zapsaného ústavu. Ceny uděluje Národní rada osob se zdravotním postižením (NRZP) ČR. Ocenění ve čtyřech kategoriích je udělované za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch lidí se zdravotním postižením. V letošním 19. ročníku o cenu usilovalo více než 50 projektů či osobností.

Stotisícový Hradec Králové zvítězil v kategorii Instituce veřejné správy. Vítězem druhé kategorie, nestátní subjekt, se stala společnost Emil Frey za projekt Handycars - komplexní program dopravní mobility pro osoby se zdravotním postižením.

Budova odlehčovací služby za více jak 97 milionů korun bez DPH zahájí provoz už v létě.

„Tohoto ocenění si nesmírně vážíme a je pro nás potvrzením, že jsme udělali dobrou věc, která bude pomáhat lidem. Mám velkou radost, že nás takto vnímá i Národní rada osob se zdravotním postižením,“ sdělil primátor města Alexandr Hrabálek. Celé slavnostní předávání ocenění umocnilo i to, že se konalo přímo v Hradci Králové.

Pavel Hejhal, který maluje ústy pro Nakladatelství UMÚN, dnes získal ocenění jako osobnost hnutí se zdravotním postižením. "Po autonehodě ochrnul na celé tělo a musí být neustále připojen na plicní ventilátor. Pavel svou tvorbou pomáhá získat prostředky i pro handicapované spoluobčany," uvedla mluvčí NRZP Sabrina Plisková.

Zvláštní cenu, což je čtvrtá z kategorií, převzali zástupci České televize - ředitel výroby Václav Myslík, a Vladimír Salzman, vedoucí služeb pro smyslově postižené diváky, za vysoké navýšení tlumočení do českého znakového jazyka o desítky procent nad rámec povinností v době pandemické krize, uvedli zástupci akce.

Mimořádnou cenu za výjimečně vstřícnou a dynamickou spolupráci směřující ve prospěch lidí se zdravotním postižením dostala Společnosti Železnice Slovenskej republiky.

Letošní slavnostní udílení Cen Mosty 2021 se uskutečnilo za finanční podpory Úřadu vlády ČR. NRZP ČR byla založena v roce 2000 a nyní má přes 90 členských organizací. Ceny Mosty vyhlašuje od roku 2003. Místa konání slavnostního předávání ocenění pravidelně mění. Kromě Prahy se ceny předávaly také v Českých Budějovicích, Brně nebo Třebíči.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Hradec Králové

Štítky ČR, sociální, ocenění, handicapovaní, Hradec Králové, zdravotní postižení, Česko, Národní rada osob se zdravotním postižením, Kongresové centrum Aldis, Emil Frey, Národní rada, Alexandr Hrabálek, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ocenění Mosty získal i Hradec Králové za výstavbu objektu odlehčovacích služeb  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.