Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecká Fakultní nemocnice zvětšuje kapacitu očkovacích míst a žádá dobrovolníky o pomoc

Hradecká Fakultní nemocnice ode dneška zvětšuje kapacitu očkovacích míst ve svém areálu. Reaguje tím na velký zájem veřejnosti o aplikaci především první dávky očkování na nemoc covid-19. Zájemci o vakcínu se budou moct nově registrovat i na dopolední termíny do Pavilonu profesora Bašteckého. Stoupají i počty nemocných z řad personálu. Nemocnice proto uvítá pomoc dobrovolníků.

Ve Fakultní nemocnice v Hradci Králové se nyní očkuje v ambulancích v přízemí Pavilonu interních oborů. V pracovních dnech jsou tady schopní podat kolem šesti set vakcín. Dalších dvě stě dávek denně by mělo zajistit očkovací místo v Pavilonu profesora Bašteckého, kde se očkovalo už letos na jaře. Tady se mohou nechat naočkovat předem registrovaní zájemci ve vybraných pracovních dnech i v dopoledních hodinách, což dosud nebylo možné. Kapacita se rozšiřuje vzhledem k rostoucímu zájmu obyvatel. "Evidujeme zájem veřejnosti o aplikaci prvních dávek, poměrně velký je také zájem o podání třetí dávky vakcíny," uvedl vedoucí lékař Očkovacího centra FN Pavel Kosina. Očkování v Pavilonu profesora Bašteckého bude možné každé pondělí a čtvrtek od 8 do 14 hodin. 

V hradecké Fakultní nemocnici je stále možné nechat se naočkovat taky bez předchozí registrace. Z kapacitních důvodů se ale dostane jen na zhruba stovku zájemců denně a jen v odpoledních hodinách. 

Rostou i počty hospitalizovaných pacientů. K dnešnímu ránu jich ve FN bylo 108, třetina z nich vyžaduje péči na jednotce intenzivní péče. "V souvislosti s nárůstem pacientů připravuje nemocnice otevření dalších oddělení, která budou zajišťovat péči o covid-19 pozitivní pacienty. Toto opatření si vyžádá další přesuny personálu z jiných oddělení, což povede k dalšímu omezení neakutních výkonů," řekl mluvčí hradecké FN Jakub Sochor.

V nemocnici navíc začíná chybět personál. Ať už z důvodu nemoci nebo nutnosti péče o rodinné příslušníky, kteří jsou v karanténě. "FN Hradec Králové přivítá pomoc dobrovolníků, ti v případě zájmu mohou kontaktovat personální oddělení nemocnice," vyzval Sochor.

Epidemie koronaviru v Královéhradeckém kraji nadále sílí. Nákaza se teď nejvíc šíří v okrese Rychnov nad Kněžnou, nejméně v okrese Náchod. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FN HK | Zdroj FN HK

Štítky Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice, očkování, covid-19, kapacita, nemoc, Jakub Sochor, vakcína, dobrovolníci, zdravotnictví, nemocnice, pavilon, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká Fakultní nemocnice zvětšuje kapacitu očkovacích míst a žádá dobrovolníky o pomoc  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.