Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec má za sebou úspěšnou sezonu pro památky, na rozdíl od koupaliště

Zatímco koupaliště Flošna má za sebou nejhorší sezonu za celou dobu své existence, návštěvnost památek byla i přes koronavirová opatření velmi uspokojivá. Velkému zájmu se těšila především Bílá věž a letní kino Širák.

Letošní letní turistickou sezonu v Hradci Králové ovlivnily především dva faktory, a to počasí a opatření proti šíření koronaviru. Například návštěvnost Bílé věže nebo letního kina Širák ale byla o prázdninách skutečně vysoká.

„Naskočili jsme do standardních čísel jako před covidem, dokonce srpen byl podle statistik návštěvnosti Bílé věže rekordní, měli jsme tam přes šest tisíc návštěvníků,“ říká Miroslav Franc, ředitel Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti.

Příznivá jsou i čísla návštěvnosti dřevěného Kostela svatého Mikuláše v Jiráskových sadech. „Máme tam návštěvnost přes 500 lidí. Dobrou sezonu máme i v letním kině Širák, rekordu 5 500 návštěvníků jako v roce 2019 jsme sice nedosáhli, ale myslím si, že to ovlivnilo ne příliš dobré počasí, protože bylo poměrně dost deštivých večerů, ale jsme na 4 500 a to je velmi dobrá sezona,“ dodává Franc. 

Počasí ovlivnilo také sezonu na koupališti Flošna, která už ale zdaleka tak příznivá nebyla. Koupaliště má za sebou nejslabší sezonu za celých dvanáct let své existence. „Doteď byla nejhorší sezona 70 tisíc návštěvníků, za letošní rok koupaliště navštívilo 58 tisíc návštěvníků. Nejlepší sezona byla skoro 120 tisíc návštěvníků, takže ten rozdíl je obrovský,“ říká vedoucí koupaliště Jan Konvalinka.

Nejsilnějším měsícem byl pro koupaliště červen, kdy bylo teplé počasí. „O prázdninách tu ale nebyl ani jeden den, kdy by bylo ve stínu přes 30 stupňů, což jsme ještě nezažili, většinou takových dnů máme dvacet,“ dodává Konvalinka.

Na nízké návštěvnosti se podepsala i protikoronavirová opatření, protože právě v červnu, kdy koupališti přálo počasí, byla jeho kapacita na základě vládních nařízení omezená na 50 procent. Později zase řadu návštěvníků odrazovaly podmínky pro vstup – lidé museli prokázat bezinfekčnost – například negativním testem nebo ukončeným očkováním.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky prázdniny, sezona, turismus, Hradec Králové, Širák, Bílá věž, koupaliště Flošna, koupaliště, letní kino, Bílá věž (Hradec Králové), Jan Konvalinka, Kostel svatého Mikuláše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec má za sebou úspěšnou sezonu pro památky, na rozdíl od koupaliště  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.