Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odlehčovací služba Honkova začne fungovat na začátku příštího roku. Město nakupuje vybavení

Na začátku příštího roku by měla odlehčovací služba Honkova zahájit svůj provoz. V současné době město nakupuje vybavení a specializované zařízení. Jen za kancelářský nábytek radnice zaplatí přes 1,5 milionu korun. Finální cenu určí až výsledek výběrového řízení.

„Vzhledem k tomu, že stavební práce na budově odlehčovací služby v Honkově ulici pokračují podle plánu, musíme během těchto měsíců zajistit potřebné vybavení budovy. Pokračujeme tedy v sérii několika výběrových řízení,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS). Magistrát už pořídil například zvedací systém a má vysoutěženého dodavatele na elektronické lůžka. Dodavatel kancelářského nábytku by měl být znám během prázdnin.  

Odlehčovací službu Honkova bude provozovat organizace Sociální služby Hradec Králové, kterou magistrát zřídil před pár měsíci. „Před pár dny byl správní radou jmenován ředitel, který je statutárním zástupcem této organizace,“ potvrzuje primátor. 

V současné době dělníci dodělávají omítky a klempířské prvky. Ve vnitřních prostorách jsou téměř dokončené štuky a průběžně se dodělávají rozvody elektřiny, vody a klimatizace. V průběhu příštího týdne by měla přijít řada na vzduchotechniku, ústřední topení a montáž sádrokartonu. 

Služba ulehčí zaneprázdněným rodinám  

Zařízení bude poskytovat čtyřiadvacetihodinovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Budova je navržena tak, aby bylo snadné se po ní pohybovat na vozíčku. Pohodlná bude i pro samotný personál, který se bude například starat o trvale ležící pacienty.  

„Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil,“ řekl při pokládání základního kamene zastupitel Martin Hanousek (Zelení). Odlehčovací služba nabídne 35 lůžek.  

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky Honkova, služba, odlehčovací, Hradec Králové, vybavení, výběrové, řízení, soutěž, nábytek, fasáda, klimatizace, rozvody, Alexandr Hrabálek, ODS, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odlehčovací služba Honkova začne fungovat na začátku příštího roku. Město nakupuje vybavení  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.