Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec řeší konflikty u sběrných dvorů, někteří zákazníci dělají nepořádek a napadají obsluhu

Nepořádek, konflikty, znečišťování životního prostředí, a dokonce i napadání obsluhy – to je podle zaměstnanců sběrných dvorů v Hradci Králové běžná realita. Podle Hradeckých služeb určitá skupina osob obtěžuje i ostatní zákazníky a snaží se od nich získat odpady, které mají nějakou hodnotu.

Hradecké služby řeší neustálé konflikty na sběrných dvorech po Hradci Králové. Část zákazníků nejen, že nerespektuje provozní řád, ale dokonce napadá zdejší obsluhu. Podle Hradeckých služeb jde bohužel o běžný stav, kterého si nemůže nevšimnout snad žádný zákazník sběrných dvorů v Hradci Králové.

„Určitá skupina osob si bohužel navykla, často velmi nevybíravým způsobem, zastavovat vozidla občanů směřujících na sběrné dvory. Vozidlo je po zastavení obklopeno lidmi, kteří se snaží získat odpady, které mají nějakou hodnotu. Nejčastěji se jedná o předměty s obsahem kovů a elektrospotřebiče. Po vytěžení hodnotného materiálu pak zbytky odpadu, včetně střepů a dalších ostrých součástí, končí poházené po okolí,“ uvádí zástupci společnosti Hradecké služby s tím, že mimo areál sběrného dvora nejsou jejich zaměstnanci oprávněni proti těmto osobám zasahovat.

Hradecké služby chtějí proti vulgárním a nepořádným zákazníkům bojovat alespoň za pomocí webkamer, které jsou nyní ve všech hradeckých sběrných dvorech. Kamery bude monitorovat městská policie, která na místo vyšle hlídku, pokud bude potřeba.

„Chápeme, že není možné, aby policie fyzicky hlídala prostor před sběrnými dvory nepřetržitě po celou provozní dobu. Pokud se však těmto osobám bude dařit odpady od občanů dále získávat, eliminovat nebo alespoň omezit jejich činnost bude velmi těžké,“ upozorňují Hradecké služby.

Obtěžujících hloučků před sběrným dvorem Na Brně si všímá i Veronika Volfová. „Nemusím jít ani s odpadem, stačí, abych šla s kočárkem po druhé straně chodníku a hloučky mužů na mě řvou rádoby komplimenty a vulgární návrhy, je to velice nepříjemné. Nicméně už vím, že zdejší sběrný dvůr má otevřeno vždycky v pátek do tří hodin, takže na to myslím, a v tuto dobu se okolí sběrného dvora vyhýbám velkým obloukem,“ popisuje maminka dvouletého Matyáše, které vulgární narážky vadí hlavně kvůli synovi. „Na hřiště, které je hned vedle, hold v pátek chodíme oklikou,“ dodává.

Hradec Králové má celkem čtyři sběrné dvory – Bratří Štefanů, Temešvár, U Labe a Na Brně. Místní občané sem mohou dovážet odpad zdarma, stačí se prokázat občanským průkazem nebo jiným dokladem totožnosti, na kterém je uvedený trvalý pobyt na území města.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hradecké služby

Štítky sběrný dvůr, konflikt, nepořádek, Hradec Králové, odpad, Růžov a.s., Brno, Labe, Temešvár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohuslav Vladyka

Podle Hradeckých služeb určitá skupina osob obtěžuje i ostatní zákazníky a snaží se od nich získat odpady, které mají nějakou hodnotu... To je určitě bílá majorita, která si takto přivydělává ke svému zahálčivému způsobu života a nebo to jsou vietnamci z večerek, kteří se musejí krom provozování obchodu ještě živit přeprodejem surovin a tak se bráněj upadnutí do chudoby. Jedinej kdo mi do tohoto schématu nezapadá jsou cikáni. Ti jsou většinou upracovaní, protože dělají po nocích a oni opravdu dřou. Je to pár let, co jsem v Brně, na Cejlu viděl cikána, jak tlačil kárku naplněnou asi deseti větráky do kopce a při tom funěl, jak parní lokomotiva. A policajti nikde, takže mu neměl tenkrát kdo pomoct, tak se cikán dřel sám. Ale na druhou stranu, za velkou dřinu a sebezapření je platí uřad práce docela solidně, tak nemusejí nikde somrovat a shánět suroviny a prodávat je, jako kdejakej nepřizpůsobivej bílej a nebo vietnamec. A ještě těm chudákům cikánům závidíme jejich pracovitost. Já říkám, STYDME SE.

Středa, 16. června 2021, 20:11Odpovědět

Oldřich Malínský

"určitá skupina"??? S tou korektností bych se vůbec nezabýval a naprosto veřejně napíšu, že to je stálá skupinka zk***** černých nemakačenek a šmelinářů, který si vozí prdel v mercedesech a co měsíc stojí na ty svoje dávky... Ke zdi a ...! Bez pardónu!

Středa, 16. června 2021, 18:56Odpovědět

Josef Volfík

Furt dokola.

Středa, 16. června 2021, 17:58Odpovědět

Hradec řeší konflikty u sběrných dvorů, někteří zákazníci dělají nepořádek a napadají obsluhu  |  Hradecko  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.