Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Část dětí se v pondělí vrací do škol, s distanční výukou jim pomáhají i budoucí učitelé z UHK

Od pondělí 12. dubna se do lavic vrátí žáci prvního stupně, třídy se budou střídat po týdnech. Na druhém stupni výuka zůstane na dálku. S distanční výukou žákům pomáhají i dvě stovky budoucích učitelů z Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové.

Přestože sami procházejí diskomfortem spojeným s vysokoškolskou distanční výukou, pomáhají ostatním. Dvě stovky studentů, budoucích učitelů, doučují žáky základních škol, kteří online výuku nezvládají.

„My aktuálně víme zhruba o dvou stovkách studentů a studentek naší fakulty, kteří pomáhají s distanční výukou dětí na základních školách, a to jak v rámci svých povinných pedagogických praxí, tak formou skupinového či individuálního doučování ve školách nebo přímo v rodinách v Hradci Králové, ale i v místech, odkud přímo pocházejí. Tyto aktivity následně našim studentům jako motivaci pomáhat uznáváme jako praxi, takže je za to odměníme kredity, jako za standardní předmět. Právě z tohoto důvodu vznikl zcela nový předmět Dobrovolnická praxe, který si studenti mohli poprvé zapsat na letošní letní semestr,“ vysvětluje proděkanka PdF UHK pro praxe Michaela Mádlová.

Univerzita navíc darovala dětem ze sociálně-ekonomicky a kulturně znevýhodněného prostředí dvě desítky počítačů, právě pro účely distanční výuky. První dodávka notebooků putovala do Dětského domova Vrbno pod Pradědem, druhá do Dětského domova Nechanice.  

Univerzita na svých webových stránkách zároveň propojuje organizace, které shánění dobrovolníky, se studenty UHK.

Žáci, kteří se od pondělí v první fázi vrátí do školních lavic, budou muset dvakrát týdně absolvovat antigenní testy, a to v pondělí a ve čtvrtek. Pokud někomu ze třídy vyjde test pozitivní, bude muset absolvovat přesnější PCR test. Pokud i ten vyjde pozitivně, budou muset testy podstoupit i ostatní spolužáci ze třídy.

Část dětí se také vrátí do mateřských škol, zatím ale jen předškoláci. Od 19. dubna by se měli do laboratoří a na praktickou výuku vrátit studenti středních škol, konzervatoří, vyšších odborných škol a posledních ročníků vysokých škol.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay | Zdroj UHK, ČTK

Štítky distanční výuka, děti, škola, dobrovolnictví, UHK, pomoc, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část dětí se v pondělí vrací do škol, s distanční výukou jim pomáhají i budoucí učitelé z UHK  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.