Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pouliční prodejce literatury sexuálně obtěžoval mentálně hendikepovanou dívku, hrozí mu až pět let vězení

Oznámení o sexuálním obtěžování přijali na začátku týdne broumovští policisté od opatrovníků mentálně postižené dívky. Mladou ženu prý obtěžoval nějaký člověk v barevném hábitu, nejprve jí měl nabízet duchovní literaturu a pak jí zatáhnout do uličky a osahávat na intimních partiích. Podezřelého se podařilo zanedlouho vypátrat a posléze se přiznal.

„Oznámení, které v pondělí 6. května 2019 od jejích opatrovníků přijali policisté z obvodního oddělení v Broumově, zpočátku vypadalo poněkud nepravděpodobně. Kriminalisté však přijaté oznámení nevzali na lehkou váhu a začali jej ihned prověřovat. V ulicích města objevili dívkou uvedeného popisu prodejce literatury. Podezřelého muže hned zadrželi a převezli na policejní služebnu,“ popsala policejní mluvčí Eva Prachařová.

Podezřelý muž se k jednání přiznal. „Neboť z šetření vyplynulo, že muž měl při svém jednání využít zjevné bezbrannosti mladé ženy, policejní vyšetřovatelka s ním následujícího dne zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin znásilnění. Muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let,“ uzavřela Prachařová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, případ, Broumovsko, obtěžovaní, sex, handicap, literatura, Broumov

Pouliční prodejce literatury sexuálně obtěžoval mentálně hendikepovanou dívku, hrozí mu až pět let vězení  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.