Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Horská služba zasahovala v Krkonoších u vyčerpané turistky

Krkonošská horská služba ve středu večer zasahovala v těžko přístupném terénu mezi Luční boudou a boudou U Bílého Labe u vyčerpané turistky. Šestnáctiletá dívka nemohla dál. Záchranáře přivolali turisté.

„Podle jejich informací se při sestupování od Luční boudy k boudě U bílého Labe nacházela mladá žena. Terén je zde náročný, takže už nebyla schopná dále pokračovat v túře a její přítel by sám transport nezvládl," uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Tomáš Novák. Horská služba z Pece pod Sněžkou získala přesnou polohu dvojice díky odeslání polohy z aplikace Záchranka.

Turisté uvízli v místech, kde je stále ještě sníh. Proto záchranáři zvolili cestu přes hřeben Luční hory, kam dojeli na terénní čtyřkolce s pásy. Dál pokračovali s vybavením nutným k zásahu na skialpinistických lyžích. Druhá skupina horské služby postupovala ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe. Ke Špindlerovu Mlýnu přepravili dívku v člunu Akia, který slouží v zimě ke svozu raněných ze svahu. Tam si ji po hodině a půl od nahlášení případu převzali do péče její kamarádi. Podle náčelníka Horské služby Krkonoše Pavla Jirsy nebyla odborná pomoc zdravotníků potřeba.

„Transport komplikoval stav sněhové pokrývky. Vzhledem k jarnímu počasí už místy sníh nebyl a záchranáři museli několikrát sundat lyže a ženu ve svozném prostředku přenášet přes suťová pole stovky metrů," dodal Jirsa.

Autoři | Foto horskasluzba.cz

Štítky ČR, turistika, neštěstí, zdraví, horská služba, Krkonoše, Luční bouda, Bílé Labe, Tomáš Novák, Špindlerův Mlýn, Labe, Pec pod Sněžkou, Luční hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horská služba zasahovala v Krkonoších u vyčerpané turistky  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.