Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Agresivní opilec napadl záchranáře, lékař skončil na neschopence

Zraněný agresivní opilec dnes v noci napadl posádku rychlé zdravotnické pomoci ze základny v Jaroměři. Třiapadesátiletý muž s úrazem v obličeji nejprve záchranáře slovně urážel a následně i fyzicky napadl lékaře, který musel být ošetřen a skončil v pracovní neschopnosti.

O tom, že adventní čas nemusí být vždy jen obdobím klidu a míru se v noci na neděli přesvědčili zdravotníci na Jaroměřsku. Po příjezdu na místo záchranáři zjistili, že muž, který byl zjevně opilý, utrpěl velkou tržnou ránu v obličeji.

„V průběhu ošetřování se začala projevovat mužova verbální agrese, která i přes nekonfliktní postup záchranářů následně vyústila do jejich fyzického napadení. Posádka na místo musela přivolat policejní hlídku, která násilníka zpacifikovala,“ řekl mluvčí záchranky Ivo Novák.

Za policejního dohledu byl zraněný převezen do nemocnice v Náchodě k dalšímu ošetření. Na stejném oddělení musel být ošetřen také třiapadesátiletý záchranář, kterému agresivní opilec způsobil poranění v obličeji a na noze. 

„Povaha zranění si vyžádala pracovní neschopnost s odhadovanou dobou léčení dva až tři týdny. Druhá členka napadené posádky naštěstí vyvázla z události bez zranění,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky ZZS, Policie ČR, napadení, záchranáři, Jaroměř, Ivo Novák, Náchod, lékař

Agresivní opilec napadl záchranáře, lékař skončil na neschopence  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.