Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

V Malé Úpě bude v nadmořské výšce přes 1040 metrů kluziště

Na Pomezních Boudách v Malé Úpě vzniká nejvýše položené umělé kluziště v Čechách. Ledová plocha bude ohraničená mantinely a má sloužit nejen místnímu hokejovému týmu Malá Úpa Horals, ale také veřejnosti, řekl ředitel maloúpského skiareálu společnosti SkiMU Martin Buček. Kluziště vzniká v nadmořské výšce přes 1040 metrů. Veřejné bruslení bude zpoplatněné. Součástí kluziště by měla být i půjčovna bruslí.

„Náš plán je otevřít kluziště o víkendu 15. a 16. prosince, nejpozději 22. a 23. prosince. Je v nadmořské výšce okolo 1043 metrů a co vím, tak bude nejvýše položené v Čechách. Vstupné pro dospělého bude 100 korun, děti zaplatí 70 korun," řekl Buček.

Pořízení mobilního kluziště o rozloze 12 krát 24 metrů vyšlo skiareál na více než milion korun. „Šlo o jednotky milionů korun, konkrétní být nechci," řekl Buček.

Mobilní kluziště vzniká v místě sportovního hřiště za boudou Malá Úpa. Základem je plastový rošt s trubicí, kterou bude kolovat roztok udržující potřebnou teplotu. „Technologie je schopna udržet ledovou plochu do plus 15 stupňů Celsia. Je to ve fázi, že rošt je už zkompletovaný, stačí napojit elektřinu a polít to vodou," řekl Buček.

Vedení obce nápad na vznik ledové plochy na Pomezních Boudách přivítalo. Podle místostarostky Malé Úpy Hedviky Čepové bude mít obec další atrakci. „Slibujeme si od toho zviditelnění obce, přilákání turistů a další nabídku ubytovaným, jak aktivně strávit volný čas. Když skončí lyžování na sjezdovce, tak lidé chtějí dál něco dělat, nejenom sedět na chatách. Proto se ve spolupráci se skiareálem snažíme vymýšlet další aktivity," řekla.

V Malé Úpě bylo možné v minulosti v zimě bruslit, ale jen na přírodním kluzišti v níže položené lokalitě U Kostela.

Malá Úpa není v Krkonoších jediným lyžařským střediskem, kde v zimní sezoně nabídnou bruslení. Již třetí sezonu budou moci vyzkoušet kluziště také návštěvníci Špindlerova Mlýna, ledová plocha bude k dispozici tradičně v centru střediska. Veřejnosti se otevře ještě před Vánocemi.

Skiareál v Malé Úpě, který nabízí asi 3,5 kilometru sjezdových tratí, chce zahájit zimní sezonu v sobotu 1. prosince. Umožní lyžování v areálu Pomezky na 500 metrech sjezdovky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, zajímavosti, Malá Úpa, kluziště, Martin Buček, ledová plocha, Česko, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Malé Úpě bude v nadmořské výšce přes 1040 metrů kluziště  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.