Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Premiéra policejního pochodu přilákala stovky lidí, připravuje se další ročník

Premiéra policejního pochodu dopadla skvěle. Na cestu se vydaly stovky lidí. Vše se konalo pod záštitou policejního prezidenta Martina Vondráška. Pochod byl věnovaný tragicky zesnulému vojákovi Ivo Klusákovi, který zemřel při sebevražedném útoku v afgánském Bagramu.

I když je pochod pojmenován jako policejní, byl otevřený všem, kteří měli zájem a chuť podpořit dobrou věc. První ročník pochodu, se pořadatelé rozhodli věnovat vzpomínce na skvělého člověka, příslušníka AČR, štábního praporčíka i.m. IVO KLUSÁKA, jičínského rodáka, příslušníka 2. roty 43. výsadkového mechanizovaného praporu v Chrudimi, u příležitosti 10-tého výročí jeho tragického úmrtí, který dne 8.7. 2014 tragicky zahynul při sebevražedném útoku v afghánském Bagramu.

"Hlavním účelem pochodu byla podpora dobré věci, ale zároveň i setkávání přátel a v neposlední řadě také možnost nahlédnout do krásných končin území  Jičínska," uvedla v policejní zprávě mluvčí Martina Jandová.

Pochodníci mohli vybírát z 3 různých tras v celkové délce 65 km. Na místě byly 3 kontrolní body, 13 pořadatelů, něco přes 20 účinkujících při doprovodném programu a nakonec, něco málo přes 400 úžasných pochodníků, ve věkovém rozmezí 0 – 82 let s asi 20 čtyřnohými kamarády.

„Pokud se ale máme na věc podívat okem organizátorů, musíme konstatovat, že jsme rádi, že se akce povedla bez větších problémů a jsme šťastní za tak skvělou účast. Bez vás, pochodníků, by to zkrátka nešlo a právě pro vás jsme akci uspořádali s tím, že vy všichni jste se obrovským dílem přičinili o to, že akce měla smysl, že nebyla zbytečná a že její třešničkou na dortu bude v sobotu 7. září oficiální slavnostní akt, při kterém bude předán pomyslný šek s výtěžkem té nejpotřebnější, dcerce Ivo Klusáka," uvedl jeden z organizátorů Jan Pavlásek, zástupce vedoucího oddělení Nová Paka.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky Policie, pochod, PČR, premiéra, Vondrášek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiéra policejního pochodu přilákala stovky lidí, připravuje se další ročník  |  Z kraje  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.