Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji dnes z karantény odvolilo 49 lidí

V Královéhradeckém kraji ve druhém kole senátních voleb požádalo o volbu z domova kvůli karanténě z důvodu koronaviru 49 lidí. Dnes je navštívily mobilní volební komise, hlasy voliči odevzdávali do přenosné urny. Senátora lidé vybírají ve druhém kole volby v obvodech Hradec Králové, Trutnov a Rychnov nad Kněžnou.

Nejvíce o volbu do přenosné urny žádali voliči v obvodu Hradec Králové, bylo jich 31. V obvodu Trutnov mobilní komise dnes navštívily osm voličů a v obvodu Rychnov nad Kněžnou deset. Před týdnem, kdy se konaly krajské volby a první kolo senátních voleb, volilo v kraji z domova kvůli karanténě 107 lidí.

Volby do druhého kola senátních voleb začaly již ve středu pro lidi, kteří jsou kvůli nákaze covidem-19 v izolaci nebo karanténě. Volit mohli od 07:00 do 15:00 na čtyřech stanovištích, kam přijeli autem. Volby v takzvaném drive-in režimu využilo 26 voličů.

Dnes se volební místnosti otevřely ve 14:00 a uzavřou se ve 22:00. V sobotu budou moci voliči hlas odevzdat od 08:00 do 14:00.

Autoři | Foto

Štítky ČR, volby, senát, koronavirus, Královéhradecký kraj, urna, přenosná, karanténa, Hradec Králové, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji dnes z karantény odvolilo 49 lidí  |  Volby  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.