Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zájem o druhé kolo senátních voleb v karanténě byl v kraji nízký, přijelo jen 26 lidí

O volby v karanténě v Královéhradeckém kraji moc velký zájem nebyl. Včera měli možnost volit ve druhém kole senátních voleb ti, kteří jsou v karanténě, kvůli koronaviru. Zatímco minulý týden odvolilo na pěti stanovištích 191 lidí, včera přijelo na čtyři stanoviště jen 26 voličů.

Minulý týden byl zájem o volby vyšší i z toho důvodu, že se senátní volby konaly současně s krajskými. V Královéhradeckém kraji se senátní volby konají v obvodech Hradec Králové, Trutnov a Rychnov nad Kněžnou.

V režimu drive-in, tedy z auta, volili i lidé v Náchodě, protože do okresu Náchod zasahuje z volebního senátního obvodu Trutnov šest obcí. „Nejvíce lidí odvolilo v Hradci Králové, a to devatenáct voličů. V Rychnově nad Kněžnou jich přijelo pět, v Trutnově dva lidé a v Náchodě se nedostavil nikdo,“ uvedli zástupci hejtmanství.

Nikdo nevyužil ani volby z auta v Pardubicích a Ústí nad Orlicí. Ty byly určeny pro voliče z rychnovského obvodu, který zahrnuje i zhruba 50 obcí v Pardubickém kraji.

GALERIE: DRIVE-IN hlasování v Hradci Králové

Středa, 30. září 2020, 12:55

GALERIE: DRIVE-IN hlasování v Hradci Králové
GALERIE: DRIVE-IN hlasování v Hradci Králové

Policisté dohlíží na bezpečnost a plynulost

Na průběh voleb se opět zaměří i policisté. Nejinak tomu bylo také včera, kdy monitorovali veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu u stanovišť drive-in.

„Stejně, jako tomu bylo minulý týden v prvním kole senátních voleb a voleb do zastupitelstev krajů, budou policistky a policisté i v druhém kole senátních voleb v kontaktu s okrskovými volebními komisemi, kde budou připraveni řešit jakékoliv oznámení týkající se protiprávního jednání či narušení veřejného pořádku,“ říká policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky volby, drive-in, Královéhradecký kraj, karanténa, Trutnov, Náchod, Hradec Králové, Rychnov nad Kněžnou, Pardubice, Ústí nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o druhé kolo senátních voleb v karanténě byl v kraji nízký, přijelo jen 26 lidí  |  Volby  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.