Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2021: Krajský předseda ANO Koleta: Přivítal bych koalici ANO a ODS

Předseda ANO v Královéhradeckém kraji Petr Koleta nepovažuje výsledek sněmovních voleb pro hnutí za špatný. Přivítal by vládní koalici s ODS a mrzí ho, že ze sněmovny vypadla ČSSD. Podle něj nebude mít vítěz voleb jednoduché sestavit vládu.

"Je vidět, že lidé chtějí změnu, je potřeba si nyní počkat, co se změní. Přeji naší zemi, aby vše fungovalo, tak jak má," řekl Koleta.

Podle něj ale prvotní radost vítězů koalice Spolu, kterou tvoří ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, během vyjednávání o složení nové vlády s koalicí PirSTAN, může vzít rychle za své. Rizikem je podle něj určitá nesourodost stran v koalicích, které mohou vytvořit ve Sněmovně většinu. "Nadále se přikláním k variantě ANO a ODS," řekl ČTK Koleta.

Volby do Sněmovny v Královéhradeckém kraji vyhrála koalice Spolu, získala 28,58 procenta. Na druhém místě je hnutí ANO, má 26,99 procenta. Třetí PirSTAN dostali 15,13 procenta hlasů. Voleb se v kraji zúčastnilo 67,86 procenta voličů. Čtvrtá SPD má 9,05 procenta hlasů. Pátá skončila ČSSD ziskem 4,93 procenta hlasů a šestá Přísaha, která má 4,73 procenta hlasů. Sedmá KSČM získala 3,44 procenta hlasů.

Také na celostátní úrovni Volební vítězství slaví koalice Spolu. Vládní hnutí ANO skončilo těsně druhé, koalice PirSTAN třetí před hnutím SPD. Další strany se do Sněmovny nedostanou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČTK | Michal Kamaryt

Štítky ČR, volby, sněmovna, ANO, Koleta, Královéhradecký, ANO 2011, koalice, Petr Koleta, ODS, poslanecká sněmovna, ČSSD, Královéhradecký kraj, Piráti a Starostové, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Krajský předseda ANO Koleta: Přivítal bych koalici ANO a ODS  |  Volby  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.