Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VOLBY 2021: Češi se baví volbami. Letí hlavně černý humor

Lidová tvořivost jela i během voleb na plné obrátky. Nejčastějším terčem se stal zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, premiér Andrej Babiš (ANO) ve spojení s kauzou Pandora Papers, ale i některé neupravené reálné fotografie.

Černý humor je mezi Čechy velmi oblíbený, o čemž svědčí i upravené fotky na kolující na internetu, které odkazují na spekulace kolem prezidentova zdravotního stavu.

Nejčastějším terčem memů je Andrej Babiš (ANO). Internetoví srandisti v posledních dnech reagovali hlavně na kauzu Pandora Papers, podle které premiér přes své offshory poslal skoro 400 milionů korun, za které si následně koupil nemovitosti na francouzské riviéře. Podle odborníků celá nepřehledná transakce nese znaky praní peněz. Premiéra si na mušku vzal na svých sociálních sítích například hypermarket Kaufland.  

Koláže odkazují také na fake news, podle kterých chtějí Piráti sdílet chalupy s migranty, a kolujícím vtípkům se nevyhnula ani vládní ČSSD nebo Trikolóra díky ne úplně šťastně umístěné reklamní plachtě.

Lidová tvořivost se ale dostala i za hranice online světa. V Netolicích v Jižních Čechách neznámý vtipálek označil kanál za volební urnu pro hlasy hnutí ANO.

Posměšky vzbudil i komunista Jan Klán, který se na svých sociálních sítích snaží vyburcoval voliče dvojsmyslem „Pojďte do trojky!“. Klán zároveň hlásá, že „Socialismus je sexy“.

Originálním způsobem se k volbám vyjádřil Dominik Landsman, autor Deníčku moderního fotra, který vyzývá voliče, aby ve školách nekradli dětem bačkory. „Vyzvedával jsem dneska Čeňka ze školy a když vyšel před školu, měl kromě aktovky přes rameno přehozený ještě pytel s bačkorama. Ptal jsem se ho, proč tahá bačkory domů, načež mi odvětil, že jsou dneska volby, do školy budou chodit lidi volit a ty bačkory by mu někdo ukradnul,“ píše satirik a zároveň se obrací na veřejnost s prosbou: „Prosím vás, až půjdete volit do škol, nekraďte dětem z šaten bačkory. Ani pytle na výtvarku, co jim visí na lavicích. Vůbec nevím, proč se o tomhle nemluví. To je samý zakroužkuj ženu, nevol komunisty, ale slogan: „Nekraď dětem bačkory“ jsem nezaznamenal.“

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TMBK, G.cz, Hitrádio, Zomri.online, Marek Lukáš | Zdroj TMBK, G.cz, Hitrádio, Zomri.online, Marek Lukáš, FB Dominik Landsman

Štítky volby, satira, internet, vtipy, foto, politika, černý humor, nadsázka, Češi, Miloš Zeman, Andrej Babiš, ANO 2011, Pandora Papers, Jan Klán, Kaufland, Česká pirátská strana, ČSSD, Trikolóra hnutí občanů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Vodák

Jak ubohé...

Pondělí, 11. října 2021, 07:51Odpovědět

Dana Dobrá

Je to stupidní

Neděle, 10. října 2021, 19:31Odpovědět

Jarmila Cibová

Koláž "The Simpsons" mě totálně rozsekala :-D Jsem si smíchem prodloužila život tak o 5 let minimálně ;-)

Neděle, 10. října 2021, 15:47Odpovědět

VOLBY 2021: Češi se baví volbami. Letí hlavně černý humor  |  Volby  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.