Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Biatlonista Moravec ztratil ve štafetě hůlku, Krčmář finišoval. Češi skončili ve Finsku sedmí

Česká štafeta biatlonistů ve složení Tomáš Mikyska, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a Michal Krčmář v první polovině dnešního závodu Světového poháru útočila na stupně vítězů a nakonec doběhla sedmá. S bezmála čtyřicetisekundovým náskokem zvítězili v Kontiolahti Norové.

Na prvním úseku podal výborný výkon debutující junior Mikyska. Na střelnici nemusel ani jednou dobíjet a srdnatě se držel i v běhu. Předával jako sedmý se ztrátou 14,6 sekundy na vedoucí Norsko. "Snažil jsem se jet s nimi a vyšlo to. Snažil jsem si hlídat střelbu, hlavně na stojce jsem byl hodně nervózní. Jsem spokojený, co jsem zajel," řekl České televizi.

Další skvělé střelecké vystoupení předvedl v Kontiolahti Moravec. Nejzkušenější český reprezentant podobně jako jeho mladší kolega nepotřeboval ani jeden náhradní náboj a ze střelnice odjížděl jako druhý. V závěrečném kole měl ale smůlu, když při nájezdu do prvního stoupání ztratil hůlku.

"To se mi v životě nestalo. Při odrazu jsem ztratil hůl, zůstalo mi jen poutko v ruce. Jel jsem kus bez hůlky a pak jsem ještě zakopl, když jsem si bral novou hůl. A pak jsem úplně ztratil rytmus, to byl hlavní problém. Škoda, takhle jsem tady končit nechtěl," posteskl si. Propadl se na páté místo se ztrátou necelých 20 sekund na čelo.

Třetí člen týmu Krupčík nadějnou pozici neudržel. Dohromady pětkrát dobíjel a hodně ztrácel na trati. Předával jako desátý a hlavně navýšil ztrátu na minutu a 48 sekund.

Michal Krčmář finišoval

Finišman Krčmář zabojoval, blýskl se především rychlou a přesnou střelbou vestoje. Pak znovu potvrdil svou sílu v závěrečném kole. Společně s Francouzem Quentinem Fillonem Mailletem předběhli Švýcara Niklase Hartwega a ve finiši byl český reprezentant silnější.

Suverénní výkon předvedlo norské kvarteto Sturla Holm Laegreid, Vetle Sjaastad Christiansen a Tarjei a Johannes Thingnes Böovi. Vedli na všech předávkách a druhé Švédy porazili o 39,2 sekundy, třetí skončili Němci.

Zastávka v Kontiolahti vyvrcholí od 15:15 stíhacím závodem žen, do kterého vyrazí ze šesté příčky Markéta Davidová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto biatlon.cz

Štítky Michal Krčmář, Ondřej Moravec, Finsko, Tomáš Krupčík, Tomáš Mikyska, Kontiolahti, biatlonista, Česká televize, Norsko, Markéta Davidová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Biatlonista Moravec ztratil ve štafetě hůlku, Krčmář finišoval. Češi skončili ve Finsku sedmí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.