Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Náchod má nové parkourové hřiště. Na své si v něm přijdou začátečníci i ti zdatnější

V Náchodě je k dispozici nová plocha pro sportování. Parkour je v místě stávajícího hřiště na Roudném v lokalitě v místě křižovatky ulic Bezručova a Praizlerova. Otevřelo se v pátek a vyšlo na 1,5 milionu korun.

V pátek odpoledne hřiště symbolicky otevřeli pro veřejnost představitelé města, ale také zástupci oddílů, kteří ho budou pravidelně užívat. Hřiště budou využívat kroužky ze Střediska volného času Déčko, z dětského klubu HOPSÁČEK a všichni ostatní vyznavači tohoto sportu.  

„Je to první hřiště tohoto druhu v regionu. Milovníci parkouru neskrývají nadšení a já musím říct, že zase žasnu nad všemi těmi cviky, které dokážou a které lze na překážkách provozovat,“ uvedl starosta Jan Birke.

V areálu je i sestava na workout, posilovací venkovní stroje, kurt na tenis nebo volejbal s umělým povrchem a dětský koutek. „Těším se, že místní parkouristé uspořádají brzy jam neboli sraz parkouristů. To je nejen zajímavá příležitost pro diváky, ale i možnost poznat nové přátelé a inspirovat se v tréninku parkouru“, říká místostarosta Jan Čtvrtečka

Sportovní areál je pro sportovce všech věkových kategorií, včetně dětí z přilehlých školek a hřiště je volně přístupné pro veřejnost. Výstavba probíhala od začátku května a vyšla na 1,5 milionu korun.

Co je parkour?

Parkour je svobodný sport. Jeho cílem je dokonalost, efektivita a plynulost pohybu v přirozeném prostředí. Posiluje fyzickou i duševní zdatnost člověka. Vede k sebepoznání a uvědomění, učí překonávat strach a respektovat možnosti své i okolní.

Hřiště vzniklo ve spolupráci s aktivními parkouristy a vychází ze svobodné filozofie parkouru. Na své si tu přijdou začátečníci i zdatní parkouristé. Nachází se zde variabilní systém překážek, hrazd a stěn. Najdete v něm materiály, které věrně simulují skutečné městské prostředí, překážky poskytují reálnou odezvu a obsahuje kombinovatelné stěnové a trubkové prvky i nízké nášlapy pro přízemní trénink přesnosti. Povrch je vysoce odolný vůči působení klimatu i běžnému vandalismu, je nehořlavý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Náchod

Štítky parkour, Náchod, hřiště, začátečník, pokročilý, veřejnost, kroužky, Roudný, Jan Birke, Jan Čtvrtečka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod má nové parkourové hřiště. Na své si v něm přijdou začátečníci i ti zdatnější  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.