Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Rychnovsku a Trutnovsku budou brázdit silnice cyklisté. Na cyklo závody bude dohlížet i policie

Už zítra budou muset počítat řidiči s dopravním omezením na Trutnovsku. Pojede se sedmý ročník Krakonošova cyklomaratonu. Závod startuje v 10. hodin dopoledne a pojede se za plného provozu. Dnes večer se ale vydají na silnice i cyklisté v Opočně.

Start letošního závodu Krakonošův cyklomaraton komplikovala pandemie koronaviru. Ještě před měsícem se nevědělo, jestli se pojede v původním termínu v červnu, nebo až v září. Nakonec se situace vyvinula tak, že umožnila pořadatelům připravit start cyklomaratonu na tuto sobotu. Pojede ale omezený počet závodníků. Na startu jich bude 500.

Start závodu je v 10. hodin od Společenského centra Uffo, tedy z pěší zóny v Trutnově. Účastnit se ho bude i nejúspěšnější český cyklista všech dob Roman Kreuziger. Při závodu se budou muset dodržovat aktuální vládní nařízení v souvislosti s koronavirovou pandemií.

Dvě trasy cyklomaratonu jsou letos zkrácené o 38 kilometrů. Krátká varianta měří 87 kilometrů (převýšení 1100 metrů) a dlouhá trasa 134 kilometrů (převýšení 2270 metrů). V letošním roce se pojede jen po českém území.  

Na trase závodu dojde mezi 12:00 až 16:00 k omezení provozu v Peci pod Sněžkou. V úseku od parkoviště Pod Javorem kolem Poustevníka k Pražské boudě a dále na cestě od Pražské boudy k Tetřevím boudám a do Dolního Dvora.

„V průběhu celé akce bude zajišťovat bezpečnost závodníků, ale i ostatních účastníků silničního provozu několik policejních hlídek ve spolupráci s městskou policií a pořadateli. Na dopravu dohlédnou především na rizikových místech závodu,“ říká policejní mluvčí Eliška Majerová.

Jde především o kruhové objezdy a křižovatky, kterých je na trase několik. „Policisté zde budou upozorňovat řidiče na probíhající závod a v některých případech uzavřou daný úsek na nezbytně nutnou dobu úplně, aby mohli jezdci bezpečně projet,“ doplňuje mluvčí.

Už dnes vyjedou cyklisté na silnice i na Rychnovsku

Na silnici vyrazí cyklisté v rámci charitativní cyklistické akce „ Spanilá jízda Opočno – Přepychy.

Start je v 18:00 z Opočna, příjezd spanilé jízdy do Přepych je předpokládán o půl hodiny později. I tato akce bude podle policistů probíhat za plného provozu. Proto je nutné, aby cyklisté dodržovali i na této trase silniční zákon. „Uzavírky nejsou plánovány. Hlídka policie bude dohlížet na bezpečnost,“ dodává Majerová.

Ohodnoť článek

Foto Miloš Šálek

Štítky cyklistický závod, Trutnov, Krakonošův cyklomaraton, Spanilá jízda Opočno – Přepychy, bezpečnost, omezení, cyklista, silnice, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Trutnov, Opočno, pandemie covidu-19, policie, Roman Kreuziger, Pražská bouda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Rychnovsku a Trutnovsku budou brázdit silnice cyklisté. Na cyklo závody bude dohlížet i policie  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.