Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mistrovství světa v karate v Hradci se pokusí o zápis do Guinnessovy knihy

Mistrovství světa v karate organizace SKIF v Hradci Králové se 19. až 21. července na zimním stadionu zúčastní 1761 soutěžících z 50 zemí. Doprovodný program začne již 16. července ve Sportovní hale Třebeš. Připraveny jsou také ukázky bojových zbraní nebo prezentace japonské kultury a umění.

Součástí slavnostního nástupu 20. července v 15:00 bude pokus o zápis do Guinnessovy knihy rekordů s počtem cvičících sestavu kata Heian Shodan (v překladu klid a mír). Kromě závodníků by měli cvičit i karatisté, kteří se samotného šampionátu neúčastní.

„Účastníci světového šampionátu budou cvičit za myšlenku světového míru, bude podpořena i účastí pochodně míru v rámci globální akce, která se nazývá Běh za mír. Reálný odhad je 1800 lidí, ale budeme se snažit ještě o vyšší počet," řekl ředitel šampionátu a předseda pořádajícího SK Karate Spartak Hradec Králové Kamil Guzek.


O tituly se bude bojovat v ČPP aréně v 73 kategoriích. Soutěžit se bude v disciplínách kata (technické sestavy) a kumite (souboje). Třídenní vstupenka v nejdražší zóně haly stojí 250 korun, nejlevnější je za 50. Vstupenky jsou stále k dostání na webu šampionátu nebo v předprodeji.

Největší výpravy na šampionátu budou mít s více než stovkou účastníků Česká republika, Itálie, Ukrajina a Rusko. Hradec Králové nahradil v roli hostitele Tokio, které kvůli přípravám na olympijské hry 2020 pořadatelství šampionátu odmítlo.

SKIF je největší organizací stylu šótókan, který je považován za tvrdou variantu karate. Má přes dva miliony členů ve více než 130 zemích. MS této organizace se koná od roku 1983. Mezinárodní olympijský výbor uznává Světovou federaci karate WKF, jež sdružuje téměř 200 zemí. V roce 2020 v Tokiu se karate poprvé představí na olympijských hrách.

Autoři | Foto SKIF

Štítky karate, mistrovství světa, skif, rekord, Hradec Králové, Sotsyalistishe Kinder Farband, Třebeš, Tokio, olympijské hry, Letní olympijské hry 2021, Mezinárodní olympijský výbor, Guinnessova kniha rekordů

Mistrovství světa v karate v Hradci se pokusí o zápis do Guinnessovy knihy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.