Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O víkendu bude sluníčko, podmínky jsou ideální pro sjezd i běžky

Hlavní horská střediska v Královéhradeckém kraji nabízejí přes nynější oteplení stále velmi dobré podmínky k lyžování. Na sjezdovkách leží od 40 do 140 centimetrů sněhu a otevřeny jsou téměř všechny sjezdové tratě.

O nadcházejícím víkendu by mělo být v Královéhradeckém kraji jasno až polojasno a hory by měly opět zaplnit tisíce lyžařů. Na hřebenech Krkonoš je 130 až 160 centimetrů sněhu a platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice.

V šesti střediscích SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou mají lyžaři k dispozici 46 kilometrů sjezdovek s 50 až 140 centimetry sněhu. "Lyžaře čeká slunečný víkend a skvělé podmínky. Běžkaři mohou vyrazit na 90 kilometrů upravených tras okolo Černé a Světlé hory, nad Pecí pod Sněžkou až k Černému Dolu a ve Velké i Malé Úpě," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová. Večerní lyžování SkiResort nabízí na Černé hoře a v Peci pod Sněžkou.

Ve Špindlerově Mlýně je otevřeno 20 sjezdových tratí o celkové délce přes 28 kilometrů. Leží na nich od 70 do 125 centimetrů sněhu. "V pátek půjde večerní lyžování na lanovce a sjezdovce Hromovka do trvalého denního provozu," uvedli špindlerovští vlekaři. Dnes kvůli silnému větru byla část lanovek ve Špindlerově Mlýně mimo provoz.

Kvalitní lyžování nabízejí i střediska v Orlických horách. V Říčkách v Orlických horách chystají mezinárodní závody ve sjezdovém lyžování Skiinterkriterium. "V pátek a sobotu bude uzavřena černá sjezdovka, kde probíhá samotný závod, ostatní provoz areálu není omezen," uvedli provozovatelé areálu, v němž na sjezdovkách leží od 80 do 110 centimetrů sněhu. Běžecké tratě vlekaři z Říček upravili v okruhu Zdobnice - Homole - Rokytnice - Bartošovice.

V Deštném v Orlických horách je otevřených šest sjezdovek s asi 80 centimetry sněhu, v provozu jsou obě lanové dráhy. "Večerní lyžování je od úterý do neděle. Otevřen je i skok ve snowparku a dětská dráha," uvedli vlekaři z Deštného.

Kvůli oblevě a dešti dnes v Orlických horách předčasně skončil extrémní závod psích spřežení Šediváčkův long. Závod začal v úterý a měl trvat do soboty. "Středeční deštivé počasí, silný vítr a teploty nad nulou vedly k rozpuštění sněhu na klíčových úsecích tratě a ani předpověď počasí nedává šanci na zlepšení," uvedli organizátoři. Na hřebeni Orlických hor leží necelých 30 centimetrů mokrého sněhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Horský resort Dolní Morava

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu bude sluníčko, podmínky jsou ideální pro sjezd i běžky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.