Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladí tenisté bojují o účast na Wimbledonu. Organizátory trápí covid a počasí

Mladí tenisté v Praze stále bojují o návštěvu Wimbledonu. Stále nekončící epidemie byla poslední lednový víkend podpořena větrnou smrští, která donutila organizátory zcela zrušit všechny zápasy naplánované na neděli. Podstatná část turnaje starších žáků v rámci Total service tour a žákyň v Software One tour se musela odehrát v pondělí 31. ledna.

Turnaj poznamenal covid

Turnaje nejmladších věkových kategorií hrané jako Bonduelle Baby tour či Yonex Mini tour pořadatelé pro nedostatek přihlášených zrušili. „Po vyhodnocení celé pandemické situace, kdy se do nejmladších věkových kategorií nehlásí oproti minulosti skoro žádní hráči, jsme se jako pořadatelé Race to Wimbledon 22 rozhodli tyto dvě kategorie zrušit a veškeré finanční prostředky získané na podporu právě probíhajícího semestru přesunout do letní části série turnajů pro mládež,“ vysvětlil organizátor turnajů Jiří Knížek.

Chlapci v kategorii U14 rozehráli turnaj s 22 přihlášenými a již první kolo bylo pohřebištěm nasazených hráčů. Příležitosti se nakonec chopil druhý nasazený Tomáš Fidler (Loko Praha) a postupem do finále přes Jaroslava Přádu (ČLTK Praha) po výsledku 6:0 a 6:1 si zajistil celkové vítězství, protože věděl, že druhý semifinalista Tomáš Zíta (LTC Houšťka) nebude moci k finále nastoupit.

Drbna je mediálním partnerem unikátního projektu Race to Wimbledon.

Z pondělního termínu se mnoho hráčů odhlásilo

Zíta v semifinále porazil domácího Tobiáše Brettla v utkání dvou rozdílných setů 6:4 a 2:6 a jednoznačného super tiebreaku. Turnaj deblistů byl poznamenán přesunem na pondělní termín, kdy se z důvodu předávání vysvědčení mnoho hráčů odhlásilo. Ve finále dominovala dvojice dvou nejvýše nasazených Brettl s Fidlerem, kteří snažícím se Přádovi a Hrnčířovi (Tenis Klánovice) nedali sebemenší šanci a zvítězili 12:0 i když poražení měli několikrát gameball za stavu 40:40 a svoji šanci nedokázali nikdy využít, a to povětšinou díky fyzické převaze vítězů.

V singlech dívek startovalo celkem 12 tenistek a až do semifinále vše probíhalo podle papírových předpokladů. První nasazená v horním semifinále domácí vedoucí hráčka celé tour Isabella Dirlbeck porazila Markézu Plačkovou (SK Hamr) 6:0 a 6:3. Dolní semifinále opanovala druhá nasazená Veronika Koutová (TJ Spoje Praha), když porazila domácí Nairu Novotnou 6:2 a 6:3.

I úterní dívčí finále se nehrálo a skrečí zvítězila Veronika, když ještě v rámci pondělního programu stačila společně s Bellou zvítězit ve finále debla nad párem domácích hráček Novotná, Kristyna Wágnerová 6:1; 6:2. Nevyhlášenou smolařkou turnaje byla Markéta Plačková. Ač nasazená neměla kliku na los a po postupu do semifinále skrečí ve svém prvním utkání narazila na první nasazenou Bellu Dirlbeck. To samé ji postihlo v deblech. Zde společně s Emou Jámborovou (Lob S. A. Bohnice) postoupily do semifinále opět skrečí v prvním zápase, aby posléze narazily na pozdější vítězky Dirlbeck, Koutová.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Knížek

Štítky tenis, kempy, mládež, Lob S.A. Bohnice, Wimbledon, tenista, Praha, semifinále, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí tenisté bojují o účast na Wimbledonu. Organizátory trápí covid a počasí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.