Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Reprezentační trenérku Ptáčkovou nahradil u basketbalistek Hradce Bálint

Basketbalistky Hradce Králové povede do nové sezony Slovák Peter Bálint. Bývalý kouč mužských týmů Prostějova, Ústí nad Labem či Ostravy nahradil dlouholetou trenérku Lvic Romanu Ptáčkovou, která se už naplno věnuje práci u české reprezentace žen. Východočeský celek informoval o novém trenérovi na svém webu.

"Očekávám, že sezona pro nás bude těžká. Už jen proto, že chci dávat prostor mladým hráčkám, které se musí adaptovat na více zápasových minut i úroveň soutěže. Nicméně věřím, že odehrajeme dobrá utkání a tým v tabulce udržíme na pozicích, na které jsou fanoušci zvyklí," řekl hlavní trenér Peter Bálint.

Ptáčková byla nejdéle sloužící trenérkou u jednoho týmu v ŽBL, hradecké basketbalistky vedla 12 sezon. V letech 2015, 2017, 2020 a 2021 skončil Hradec v lize druhý, k tomu získal třikrát bronz.

Čtvrtý tým uplynulého ligového ročníku jde do sezony se značně obměněným kádrem. Alena Hanušová odešla do pražské Slavie, Alžběta Levínská do Slovanky a Michaela Matušková se Simonou Fišerovou ukončily ze zdravotních důvodů kariéru. Oporami by měly být reprezentantky Kateřina Zeithammerová a Pamela Effangová, v Hradci pokračuje i členka ukrajinského národního týmu Tetiana Havrylčyková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hradecké lvice

Štítky Sport, basketbal, ženy, Hradec Králové, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reprezentační trenérku Ptáčkovou nahradil u basketbalistek Hradce Bálint  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.