Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejový obránce Filip Hronek bude hrát nakonec pod Bílou věží ještě měsíc

V extraligovém Hradci Králové bude pokračovat detroitský obránce Filip Hronek. Třiadvacetiletý český reprezentant se dohodl s Mountfieldem na prodloužení kontraktu do konce kalendářního roku. Lvům vypomáhá od začátku hokejové sezony.

Pandemie koronaviru stále komplikuje plány odloženého startu nového ročníku NHL. Předběžně měl začít 1. ledna, ale termín je stále nejistý. Hronek nasbíral v této extraligové sezoně ve čtrnácti zápasech čtrnáct bodů za pět branek a devět asistencí. Stal se tak nejproduktivnějším obráncem extraligy. Původně byl domluven na spolupráci s hradeckým klubem do konce listopadu. Nově s ním prodloužilo vedení smlouvu ještě o měsíc.

Detroit Hronka draftoval v roce 2016 ve druhém kole na 53. pozici. Nadaný obránce odešel už s 41 extraligovými starty a čtyřmi body za čtyři asistence z Hradce Králové do Saginawu do OHL. Poté nastupoval na farmě v týmu Grand Rapids v AHL. S ním získal v roce 2017 Calder Cup.

V sestavě Detroitu se Filip Hronek prosadil od sezony 2018/19 a v NHL má na kontě 111 zápasů a 54 bodů za 14 branek a 40 asistencí. Reprezentační dres České republiky oblékl na posledních dvou světových šampionátech. V loňském roce byl v Bratislavě vyhlášen nejlepším obráncem turnaje a dostal se i do All Star týmu.

V této sezoně Hronek nechyběl ani na turnaji Karjala, kde si ve třech zápasech připsal gól a asistenci a v posledním zápasu s Ruskem vedl tým jako kapitán.

Ohodnoť článek

Foto Twitter.com/MountfieldHK

Štítky Filip Hronek, Mountfield HK, Hradec Králové, extraliga, Detroit, Mountfield Hradec Králové, Bílá věž (Hradec Králové), hokej, National Hockey League, Detroit Red Wings, pandemie covidu-19, American Hockey League, HC Slovan Bratislava, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový obránce Filip Hronek bude hrát nakonec pod Bílou věží ještě měsíc  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.