Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejový útočník Matěj Chalupa z Chicaga začne sezonu v Hradci Králové

Hokejista Matěj Chalupa, který na konci května uzavřel dvouletou smlouvu s Chicagem, bude na začátku nadcházející sezony pokračovat v extraligovém Hradci Králové. Dvaadvacetiletý útočník dostal od Chicaga svolení působit před odloženým startem nadcházejícího ročníku NHL v dresu Mountfieldu. Blackhawks to uvedli na svém klubovém webu. Mountfield je také domluvený s reprezentačním obráncem Filipem Hronkem z Detroitu.

Chalupa podepsal jako nedraftovaný volný hráč s Chicagem dvouletou nováčkovskou smlouvu. Ta mu zaručuje ročně 925 tisíc dolarů v případě působení v NHL a při pobytu na farmě 70 tisíc dolarů plus podpisový bonus 92,5 tisíc dolarů. V platnost vstoupí od nové sezony.

Chicago ještě dohrává uplynulý ročník a v sérii 1. kola play off v Torontu prohrává s Vegas 0:3 na zápasy. Podle současných předpokladů vzhledem k situaci s šířením nemoci covid-19 by měly kempy před novou sezonou NHL začít v listopadu a soutěž v prosinci. Vedení ligy ale ještě termíny nepotvrdilo. Nižší AHL stanovila začátek na 4. prosince.

Zájem hrát za Hradec Králové potvrdil Chalupa už v polovině července, ale tehdy ještě nevěděl, jak se k tomu Chicago postaví. Teď je vše dotaženo a Chalupa se může objevit v sestavě trenéra Vladimíra Růžičky. „Hrozně moc mě potěšilo, že si budu moct zase zahrát s klukama a nebudu muset jen trénovat do odletu za moře. Na zápasy se těším jako malé dítě na Vánoce. Snad budu pro tým aspoň trochu platný a budeme dál vyhrávat jako doteď. Moc se těším taky na hradecké fanoušky, protože tu jsou opravdu skvělí,“ dodává hráč s číslem 71. řekl Matěj Chalupa klubovému webu Mountfieldu HK.

Pražský rodák v uplynulé sezoně extraligy nasbíral v 50 zápasech 24 bodů za sedm gólů a 17 asistencí. Ve 12 utkáních Ligy mistrů pomohl Východočechům do finále sedmi body za pět gólů a dvě asistence. Celkem má Chalupa, jenž hrál i za Plzeň, na kontě v domácí nejvyšší soutěži 128 utkání a 39 bodů za 11 gólů a 28 asistencí.

Hronek, který byl s 31 body za devět branek a 22 asistencí z 65 zápasů nejproduktivnějším českým bekem v základní části NHL, začne sezonu také v mateřském Hradci Králové, odkud v roce 2016 do zámoří odešel.

"Na všem jsme domluveni jak s Detroitem, tak i s Filipem. Jen čekáme na konečné rozhodnutí klubů APK ohledně začátku soutěžního ročníku," uvedl na klubovém webu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

"Pokud by zvítězila myšlenka posunutí začátku, a my doufáme, že ne, posunuli bychom i podpis smlouvy s Filipem. Je to především kvůli pojistce, kterou má smysl platit vzhledem k její výši pouze v době, kdy se bude skutečně hrát," doplnil Kmoníček na adresu nejlepšího obránce a člena All Star týmu loňského mistrovství světa v Bratislavě.

Autoři | Foto Facebook.com/mountfieldhk

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Chalupa, Hronek, Mountfield Hradec Králové, Chicago Blackhawks, Matěj Chalupa, National Hockey League, Filip Hronek, Detroit Red Wings, Aleš Kmoníček, Toronto Maple Leafs, Vegas Golden Knights, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový útočník Matěj Chalupa z Chicaga začne sezonu v Hradci Králové  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.