Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradeckým Lvům pomůže v nové sezóně Jan Veselý z Motoru. Hrát bude i za Kolín

Hradecký Mountfield hlásí novou posilu. Po konci angažmá v Motoru České Budějovice, se upsal Lvům hokejový útočník Jan Veselý. Pod Bílou věží podepsal roční smlouvu. Primárně, ale bude působit v první lize v dresu nováčka z Kolína. S ním má Mountfield domluvenou spolupráci.

Hradecký klub aktuálně stále jedná s Kolínem o podobě a rozsahu spolupráce. ,,Jsem rád, že jsme našli partnera v Chance lize, se kterým, pevně věřím, bude přínosná spolupráce oběma směry," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček., který zároveň dodává: ,,Velkou výhodou je pro nás výborná dojezdová vzdálenost, která umožní trenérům intenzivněji sledovat naše mladé i některé nadějné kolínské hráče v zápasech. Hráčům našeho širšího kádru na hranici extraligové sestavy umožní vhodné zápasové vytížení."


Podle generálního manažera je to i příležitost pro některé hráče, kteří doposud působili v jiných klubech, aby si řekli o šanci v A-mužstvu. Příkladem může být Veselý, který by měl patřit k tahounlm prvoligového nováčka. 


Veselý si v předešlé sezoně první ligy připsal v 48 zápasech 33 bodů za 24 branek a devět asistencí. Stal se druhým nejlepším střelcem Motoru za Zdeňkem Doležalem (25 gólů) a celkově osmý v soutěži. České Budějovice, které při pandemii koronaviru získaly po rozhodnutí výkonného výboru Českého hokeje postup do extraligy za prvenství v základní části, už ale s Veselým smlouvu neprodloužily.


Jaroměřský pětadvacetiletý odchovanec má v extralize na kontě za Pardubice, Slavii, Hradec Králové a Spartu 69 zápasů a čtyři body za tři branky a jednu asistenci. Blýskl se i v první lize, kde oblékal dres Slavie, Litoměřic a Ústí nad Labem. 
Za Kolín, který se vrací do druhé nejvyšší soutěže po dlouhých 37 letech, už Veselý hrával v letech 2014/15 a 2015/16. V 27 duelech nastřádal 31 bodů za 22 branek a devět asistencí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky hokej, Mountfield HK, Veselý, Kolín, smlouva, Jan Veselý, Madeta Motor České Budějovice, TJ SC Kolín, Mountfield Hradec Králové, HC Slavia Praha, 1. česká hokejová liga, Aleš Kmoníček, pandemie covidu-19, HC Sparta Praha, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradeckým Lvům pomůže v nové sezóně Jan Veselý z Motoru. Hrát bude i za Kolín  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.