Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vrchlabský hokej bude hrát první ligu. Poprvé po devíti letech

Zhruba měsíc a půl poté, co Výbor Českého svazu ledního hokeje nabídl třem klubům postup do první ligy se Vrchlabí rozhodlo. Příští sezónu bude hrát Chance ligu, je to poprvé za devět let. Nárok na postup mají všechny týmy, které měly hrát zrušenou kvalifikaci. Tedy Šumperk, Kolín a Vrchlabí.

„Z předběžných informací, které jsme měli od členů Výkonného výboru, jsme již dopředu věděli, že to s největší pravděpodobností takto dopadne“ přiznal sportovní manažer HC Vrchlabí Jiří Jakubec. Klub tak aktuálně jedná s partnery, kluby z ELH a připravuje se na postup.

Vrchlabí inkasovalo nejméně branek (85) z celé 2. ligy.

„Vzhledem k našim ambicím pro letošní sezónu, k novému modelu soutěže a ke složení naší skupiny jsme si pro základní část zcela jednoznačně vytyčili jako cíl první místo ve skupině. Díky výborným výkonům a dobrému startu do sezóny bylo rozhodnuto o splnění našeho cíle víceméně již okolo Vánoc,“ říká Jakubec. Závěr základní části se však klubu úplně nepovedl.

Klub si bude muset utáhnout opasek

Současná pandemie zasáhla i hokej ve Vrchlabí. Klub měl například předjednané dohody s partnery, které mají zajišťovat rozpočet v první lize. „Bohužel, momentálně je i na straně partnerů mnohem více otazníků než odpovědí a hokej nemá úplnou prioritu, což je zcela pochopitelné,“ říká Jakubec.

Ohodnoť článek

Foto FB: HC Vrchlabí

Štítky hokej, Vrchlabí, HC, první liga, Chance liga, postup, rozhodnutí, finance, HC Stadion Vrchlabí, Český svaz ledního hokeje, 1. česká hokejová liga, Salith Šumperk, TJ SC Kolín, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchlabský hokej bude hrát první ligu. Poprvé po devíti letech  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.