Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Vzpomínka na CHL. Společné výjezdy i nezapomenutelné finále

Když se na začátku února hrálo v Hradci finále Ligy mistrů, nikdo nečekal, že další vrchol sezóny už letos nepřijde. A ne proto, že by Lvi nepostoupili do play off, nýbrž z vůle vyšší moci, která předčasně ukončila kompletní ročník. O to cennější tak stříbrné medaile ze CHL pro hradecké hokejisty jsou.

Co se vydařilo?

  • Poprvé postup ze skupiny: Hradec se do Ligy mistrů probojoval už potřetí v řadě, až tentokrát se mu však povedlo skončit místo poslední čtvrté příčky na druhé a postoupit tak do vyřazovací části.
  • Historická cesta ke stříbru: Jako nováček v play off si Východočeši počínali nejlépe, jak mohli. V dvouzápasových sériích porazili postupně tři silné celky a slavili překvapivý postup do finále soutěže. V něm pro město pod Bílou věží vybojovali v nezapomenutelném a beznadějně vyprodaném utkání stříbrné medaile.
  • Obrana a kouzelník v bráně: Úspěch slavili Lvi především díky výborné defenzívní práci. Ze všech účastníků totiž obdrželi v průměru nejméně gólů za zápas (1,46), z brankoviště na vše dohlížel skvělý Marek Mazanec. Ten předvedl nejvíc zákroků ze všech gólmanů (295) a zároveň také vychytal nevíce čistých kont (3).

Co se nevydařilo?

  • Na finálovém ročníku se hledají kaňky jen těžko, kdybychom však měli alespoň jedinou jmenovat, pak by to byla skutečnost, že pohár pro vítěze po posledním duelu Champions Hockey League nezůstal v Hradci Králové…

Nejvýraznější momenty

  • Vlakový a letecký výjezd: Na dva venkovní mače vyrazili fanoušci stejnou cestou jako hráči s trenéry a oba tábory si společné vítězné výjezdy náramně užily – jak ten vlakový do Grazu, tak ten letecký do Stockholmu.
  • Finále CHL poprvé v ČR: Podruhé v historii se český celek probojoval do finále, poprvé celou velkolepou akci tým z České republiky hostil. Této pořadatelské cti se ujal právě Hradec Králové.
  • Skvělá finálová atmosféra: Velkolepé finále bylo vyprodané během několika minut, v hale tak po celou dobu panovala famózní atmosféra. Podpora ze strany fanoušků v průběhu celé Ligy mistrů postupně vrcholila a pomyslnou třešničkou na dortu byla série vydařených finálových choreí.

Ohodnoť článek

Zdroj Mountfield HK

Štítky CHL, hokej, Hradec Králové, Liga mistrů, sport, finále, Canadian Hockey League, Liga mistrů UEFA, stříbrná medaile, Mountfield Hradec Králové, Česko, Marek Mazanec, Stockholm, Bílá věž (Hradec Králové)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vzpomínka na CHL. Společné výjezdy i nezapomenutelné finále  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.