Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Černá série s Kometou skončila. Hradečtí hokejisté porazili Brno 2:1 v prodloužení

V prvním duelu letošního roku přivítali Východočeši na domácí půdě Kometu Brno, kterou neporazili už šest utkání v řadě. Nicméně na sedmý pokus se jim to již konečně podařilo, Mountfield HK zvítězil 2:1 v prodloužení.

Hradečtí hokejisté vstoupili na Kometu jako uragán, soupeře totiž mleli od první minuty. Gólman Čiliak, který se vrátil z hostování ze Zlína, si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. V úvodním dějství na něj totiž letělo hned 16 střeleckých pokusů, zatímco na hradeckou svatyni jen 4. Nicméně i přes velký tlak domácích se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé části se už ale Východočeši dočkali. Lukáš Cingel nahodil kotouč od modré, a ten propadl za záda bezmocného Čiliaka, který měl zakrytý výhled. Záhy mělo Brno nejlepší pasáž dosavadního utkání. Po inkasované brance zamklo Mountfield HK v obranném pásmu, nicméně skvělý Mazanec likvidoval všechny jejich střelecké pokusy.

Hradečtí pokračovali v aktivitě i ve třetí periodě, jenže žádný další gól už za záda gólmana Komety Brno nepřidali, naopak. V 53. minutě srovnal Martin Zaťovič z podobného místa, jako skóroval předtím Cingel. Záhy mohl Mountfield HK strhnout vedení opět na svou stranu, jenže dvojnásobnou přesilovku, která trvala minutu a půl, domácí využít nedokázali. Zápas tak zamířil do prodloužení. 

To netrvalo dlouho a po pár vteřinách hry zužitkovali Východočeši přečíslení. Radek Smoleňák přesnou střelou usměrnil puk k protilehlé tyčce a důležitý bonusový bod tak zůstal v Hradci Králové.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brněnská drbna

Štítky Mountffield HK, hokej, Hradec Králové, Kometa Brno, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, Lukáš Cingeľ, PSG Zlín, hokejista, Radek Smoleňák, Martin Zaťovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černá série s Kometou skončila. Hradečtí hokejisté porazili Brno 2:1 v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.