Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mazanec si namazal lídra extraligy na chleba. Hradec se s tímto rokem rozloučil výhrou nad Spartou

Poslední domácí zápas v tomto roce vyšel hokejistům Hradce Králové na jedničku. Po skalpu posledního týmu z Pardubic si poradili i s týmem z opačného pólu tabulky. Na domácím ledě zvítězili nad pražskou Spartou 5:2.

Hradečtí hokejisté chtěli navázat na vítězné derby, které vyhráli nad Pardubicemi 4:1. Sparta naopak chtěla zabrat poté, co prohrála ve šlágru kola s Kometou Brno. Východočeši vstoupili do utkání skvěle a již v 5. minutě se radovali z gólu zásluhou Jordana Perreta. Jenže neuběhlo ani jedenáct vteřin a bylo srovnáno, když se nekompromisní ranou prosadil David Dvořáček. 

I přesto, že oba týmy se prezentoval ofenzivní smrští, především Marek Mazanec v brance kouzlil a přiváděl soupeře k šílenství.  Na druhé straně, Jakub Sedláček měl méně práce, ale ve 13. minutě musel lovit podruhé puk ze sítě, když jej propálil Lukáš Cingel.

Ve druhé pasáži začal Hradec úřadovat. Ve 25 minutě navýšil vedení Kevin Klíma a o šest minut později svým druhým gólem Lukáš Cingel. Sparta se sice snažila, nicméně Mazanec ukázal svůj um a ve druhé třetině žádný kotouč za svá záda nepustil.

Ve třetí části sice dokázala Sparta zdramatizovat utkání v 55. minutě po střele Smejkala, jenže následně se střelou do prá zdné prosadil Matěj Chalupa a bylo vymalováno. 

Mountfield HK - Sparta Praha 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Perret (Jergl, Nedomlel), 13. Cingel (M. Chalupa), 25. Klíma (R. Pavlík, Cibulskis), 32. Cingel (M. Chalupa, Nedomlel), 58. M. Chalupa – 5. Dvořáček (Pšenička), 55. Smejkal (Řepík, Tomášek)

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Klíma – R. Pilař, Dragoun, Paulovič.

HC Sparta Praha: J. Sedláček (Wolf) – Kalina, Blain, Polášek (A), Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Kudrna, Pech, Forman – Dvořáček, Pšenička, Říčka.

Rozhodčí: Šír, Veselý – Lhotský, Svoboda

Diváci: 5441

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Mountffield HK, hokej, Hradec Králové, Sparta Praha, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Marek Mazanec, Lukáš Cingeľ, FK Pardubice, Matěj Chalupa, David Dvořáček, Tomáš Dvořák, Jakub Sedláček, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mazanec si namazal lídra extraligy na chleba. Hradec se s tímto rokem rozloučil výhrou nad Spartou  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.