Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mountfield HK přichází o dalšího hráče. Rákos míří za Vincourem do Komety, na druhou míří Lev

Hokejisté Hradce Králové získali Jakuba Lva z Komety Brno výměnou za jiného útočníka Daniela Rákose. Oba hráči do nových působišť přestoupili. Devětadvacetiletý Lev zamířil do Komety před touto sezonou z Vítkovic, o tři roky starší Rákos odešel do Hradce před minulým ročníkem z Třince.

"Již delší dobu se pokoušíme zrealizovat nějakou výměnu hráčů a dovést k nám kvalitního hráče z jiného klubu, nejlépe centra. Při jednání o příchodu Jakuba Lva si Brno vybralo Dana Rákose a sportovní vedení tento trejd většinově odsouhlasilo," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Lev si v dresu Komety připsal v této sezoně v 29 zápasech devět bodů za šest branek a tři asistence. Celkem má na kontě bývalý hráč Plzně v domácí nejvyšší soutěži 509 utkání a 224 bodů za 111 branek a 113 asistencí. V české reprezentaci sehrál 15 utkání a vstřelil tři branky.

Mountfield převzal Lvovu smlouvu z Komety, která platí na tuto a ještě příští dvě sezony. "Vzhledem k naší snaze získat kvalitního centra je pro nás příchod Kuby dobrou zprávou a věříme, že i posílením našeho kádru. Očekáváme od něho výrazný příspěvek ve zlepšení naší produktivity a zároveň zlepšení fyzické hry, které se nebojí. Kuba by se měl hlásit na našem tréninku 25. prosince," dodal Kmoníček.

Rákos si v tomto ročníku připsal v extralize za Hradec Králové v 28 duelech sedm bodů za dvě branky a pět asistencí. Někdejší hráč Pardubic sehrál v nejvyšší soutěži 645 utkání a nasbíral 187 bodů za 77 gólů a 110 přihrávek.

Autoři | Foto Mountfield HK | Zdroj ČTK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Brno, Lev, Rákos, Jakub Lev, HC Kometa Brno, Mountfield Hradec Králové, HC Vítkovice Ridera, HC Oceláři Třinec, Aleš Kmoníček, HC Škoda Plzeň, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield HK přichází o dalšího hráče. Rákos míří za Vincourem do Komety, na druhou míří Lev  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.