Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Hokejisté potřebují razantní změnu. Je čas se zbavit trenérů a začít rozdávat pokuty

Nejhorší sezóna od vstupu do extraligy v roce 2013. Hokejisté Mountfieldu se nemůžou odlepit od míst, na které se v minulosti dívali z elitního čela tabulky. Jenže letos jim poprvé hrozí, že si nezahrají ani play-off a i fanouškům dochází trpělivost.

Čtyři prohry v řadě, navíc extrémní střelecká nemohoucnost. V posledních čtyřech domácích zápasech vstřelil Hradec pouze tři góly.  Od předposlední příčky dělí Východočechy jen pět bodů. Léčba příchodem Vladimíra Růžičky evidentně nezabírá. 

Je až s podivem, že takový razantní šéf, jako je Miroslav Schön, neudělal v kádru nějaký manévr. Vždyť před dvěma lety postoupil Hradec do semifinále, nicméně šéf klubu Schön byl velmi nespokojený. Pokud se podívá na letošní výkony, musí hrůzou trnout.

Jistě, každý tým z elitní šestice, ať už je to Třinec, Kometa Brno, Liberec, či Sparta zažili v předchozích sezónách krizi a jen tak tak se procpali do play-off. Dalo se čekat, že jednou krize potká i Hradec. Ten se v předchozích šesti letech dokázal dostat vždy do elitní šestky. I přesto, že tým letos neprošel razantní změnou kádru, jako v předchozích letech, hráči působí jako vyměnění. 

Pouze snaha nestačí. Hráči neustále opakují stejné fráze, ale na ledové ploše to není vidět. Prohry se Zlínem, Vítkovicemi, Pardubicemi, Kladnem. Týmy, které Mountfield HK dřív hladce porážel, jsou letos nad jeho síly. S papírově slabšími soupeři ztrácí důležité body na domácí půdě, tedy místě na místě, kde byl dříve k neporažení.

Nicméně letos je to doma jedna velká bída. Na domácí ploše patří Hradečtí k nejhorším. Čtyři trenéři na střídačce evidentně taky ničemu neprospívají. Nedá se očekávat, že by trenér Martinec byli s Růžičkou velcí kamarádi, jsou to rivalové, kteří protlačují zcela odlišnou taktiku.

I mnoho hráčů stojí za očekáváním. Pokuty už jsou hraniční volbou, nicméně změna na trenérském postu je už třeba. I kádr by bylo vhodné doplnit o nějakého dalšího lídra, který by nahradil Tomáše Vincoura, jenž odešel do rodného Brna. Zámorský, Červený, Smoleňák, nebo nejzvučnější posila Jergl. Čtveřice, která měla soupeře strašit už jen na seznamu soupisek zatím zůstává za velkým očekáváním.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Mountffield HK, hokej, Hradec Králové, trenér, Mountfield Hradec Králové, hokejista, HC Dynamo Pardubice, Vladimír Růžička, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, HC Vítkovice Ridera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Hokejisté potřebují razantní změnu. Je čas se zbavit trenérů a začít rozdávat pokuty  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.