Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z důležitého tabulkového souboje ve Varech vyšli lépe hradečtí hokejisté

Ve 23. kole Tipsport extraligy zajížděli hradečtí hokejisté do Karlových Varů, kde tak došlo na tabulkový souboj osmého se sedmým týmem, přičemž favorité byli domácí. Ti se totiž nejen nacházeli v tabulce na lepší pozici, navíc ale měli náskok šesti bodů, který se díky výhře po prodloužení povedlo Mountfieldu HK snížit o dva body. Pro Východočechy se ovšem jedná o důležitou výhru především pro psychiku týmu.

Hradečtí začali skvěle, protože už v první minutě je poslal do vedení kapitán Radek Smoleňák, které na začátku osmé minuty navýšil už na lukrativní trhák 2:0 Radovan Pavlík. Jenomže to bylo ze strany Hradce na dlouhé minuty vše. Následně se totiž do hry více dostaly Vary, které nejprve jenom hrozily, ovšem ve 28. minutě už díky trefě Vojtěcha Poláka i snížili.

Pro Hradec bylo hůře jen o tři minuty později. Varům byla nabídnuta početní výhoda, jenž využil opět Vojtěch Polák a začínalo se tak prakticky od nuly. Z obou stran se však následně nejednalo o extra zajímavý hokej, třetí část tak pro diváky příliš nepřinesla a nervózní koncovku nakonec ukončil až v prodloužení hradecký Kevin Klíma, který hned ve dvaapadesáté vteřiny nadstavby využil samostatného úniku. Hradečtí tak z Varů odvezli dva body, které budou chtít potvrdit tentokrát už plnohodnotným vítězstvím v neděli doma proti Olomouci. 

HC Energie Karlovy Vary vs. Mountfield HK 2:3pp (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)  
Branky a nahrávky:
 28. V. Polák (Plutnar), 31. V. Polák (Graňák) – 1. Smoleňák (M. Chalupa, Zámorský), 8. R. Pavlík (Dragoun), 61. Klíma (R. Pavlík)
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto www.mountfieldhk.cz

Štítky HC Energie Karlovy Vary, Mountfield HK, Tipsport extraliga, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Vojtěch Polák, hokejista, Radovan Pavlík, Radek Smoleňák, Omroepvereniging VARA, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z důležitého tabulkového souboje ve Varech vyšli lépe hradečtí hokejisté  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.