Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec jako jediný tým z Čech postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů!

V lize se nesmírně trápí, jenže v lize mistrů válí. Hradečtí hokejisté postupují mezi osm nejlepších týmů hokejové Evropy. I přes remízu 1:1 v Mannheimu, Východočeši postoupili. Pomohla jim k tomu domácí výhra 1:0.

Byl to boj do poslední minuty, ale náročnou bitvu Hradečtí zvládli. S posledním německým mistrem se hrála vyrovnaná partie, nicméně ve druhé třetině Mountfield úřadoval, avšak spoustu šancí Východočeši, jak už to v letošní sezóně bývá, nevyužili. Povedlo se to až v poslední minutě periody, když se ve 40. minutě prosadil Matěj Chalupa.

I přesto, že německý tým se zvyšujícím tlakem dokázal v 50. minutě srovnat, tak závěrečný nápor Mannheim ke kýžené brance, která by zápas usměrnila do prodloužení, nevedl. Zápas tak skončil remízou 1:1 a díky domácí výhře Hradce 1:0 tak mezi osmičku nejlepších postoupil právě Mountfield HK.

Adler Mannheim - Mountfield HK 1:1 (0:0, 0:1, 1:0) Stav prvního zápasu: 1:0 - postupuje Hradec Králové

Branky a nahrávky: 50. Hungerecker (Lehtivuori, Lampl) – 40. Chalupa (Jergl, Pilař)

Adler Mannheim: Endras (Gustafsson) – Larkin, Katic, Lampl, Lehtivuori, Reul, Akdag, Billins, Krupp – Plachta, Desjardins, Wolf – Rendulič, Eisenschmid, Krämmer – Huhtala, Smith, Stützle – Hungerecker, Goc (C), Soramies.

Mountfield HK: Mazanec (Sajdl) – Čáp, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Pilař, Šalda – Jergl, Koukal, Červený – Smoleňák (C), Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Dragoun, Chalupa – Perret, Kubík, Klíma.

Rozhodčí: Öhlund, Björk (oba SWE) – Hurtik (GER), Leermakers (NED)

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Mountfield HK, Liga Mistrů, čtvrtfinále, postup, FC Hradec Králové, Liga mistrů UEFA, Česko, Mannheim, Evropa, Mountfield Hradec Králové, Matěj Chalupa, Adler Mannheim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec jako jediný tým z Čech postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů!  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.