Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hradec porazil německého šampiona! Východočeši mají ke čtvrtfinále ligy mistrů blíž

Hokejisté Hradce Králové si při své třetí účasti v Lize mistrů poprvé zahráli zápas play off a mohli se doma radovat z výhry nad Mannheimem 1:0. Autor jediné branky utkání Aleš Jergl věří, že je to pro Mountfield dobrý krok k tomu, aby v úterý v Německu mohl vybojovat postup mezi nejlepších osm týmů.

"Myslím, že to byl jeden z nejtěžších zápasů v Lize mistrů, který jsme hráli. Jsme rádi za to, že jsme to ubojovali a vyhráli jsme. Uvidíme, jak to bude vypadat příští týden v Mannheimu. Věříme, že uspějeme a postoupíme," řekl Jergl.

V 56. minutě překonal gólmana Johana Gustafssona z pozice mezi kruhy střelou přes obránce. "Celý zápas to byla přetahovaná z jedné strany na druhou a podařilo se nám dát gól čtyři minuty před koncem a vezeme si náskok 1:0 do Mannheimu," pochvaloval si Jergl.

Kouči Vladimír Růžička a Tomáš Martinec v reprezentační pauze zamíchali složením útoků a Jergl nastoupil v první formaci s Petrem Koukalem a Radovanem Pavlíkem. "Myslím, že to proházení lajn bylo asi potřeba. Mohlo by to tak zůstat déle a víc zápasů hrát takhle pohromadě, ať si v těch trojicích sedneme a víme, kde se druhý člověk pohybuje," uvedl Jergl.

Přiznal, že zápas byl tvrdší než v extralize. "Celkem to dohrávali, měli spoustu velkých obránců, hodně Kanaďanů. Ale zvládli jsme to," řekla letní posila Východočechů z Olomouce, která si Ligu mistrů užívá. "Jsou to další zkušenosti, které můžu získávat v zápasech i od ostatních hráčů, kteří třeba hráli i NHL."

Mountfield prohrál poslední dva extraligové zápasy před reprezentační přestávkou a vedení klubu v pondělí stanovilo, že z dvojice hlavních koučů bude mít Růžička rozhodující slovo při koučování a Martinec v přípravě na utkání i trénincích.

"Asi to bylo na střídačce znát, že pan Růžička to řídil trošku víc než pan Martinec. Oni vědí, co mají dělat. My musíme to, co nám řeknou, předvádět na ledě. Jsme tam od toho, abychom hráli, a oni od toho, aby nám radili, co a jak. My jsme tady od toho, abychom hráli a neřešili věci okolo," prohlásil Jergl.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, Liga mistrů, play off, osmifinále, Hradec Králové, Mannheim, Jergl, FOTO, FC Hradec Králové, Liga mistrů UEFA, Mountfield Hradec Králové, Německo, Vladimír Růžička, Tomáš Martinec, Johan Gustafsson, National Hockey League, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec porazil německého šampiona! Východočeši mají ke čtvrtfinále ligy mistrů blíž  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.