Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fanouškům Hradce dochází trpělivost. Při hokejovém derby hráče vypískali

Hokejisté Hradce Králové nezvládli derby proti posledním Pardubicích (2:5) a před první reprezentační pauzou zůstali po dvou posledních utkáních bez bodu na osmé pozici. Pod koučem Vladimírem Růžičkou, který doplnil Tomáše Martince, získali z pěti zápasů šest bodů. Beka Mislava Rosandiče ztráta proti rivalovi hodně mrzela.

Slovenský obránce sice v 17. minutě po otočce bekhendem vyrovnal na 1:1, ale na začátku druhé třetiny rozehrávkou nešťastně trefil spoluhráče Aleše Jergla a Matěj Blümel vrátil Dynamu vedení. "Udělal jsem chybu, ze které padl gól, to mě štve hodně. Každý z nás si musí zkrátka hrábnout do svědomí a začít od toho, jestli dělá ty základní maličkosti," řekl.

Mountfieldu se na začátku sezony nedaří tak jako v minulém ročníku. "Minulu sezonu jsme měli nějakou hru, vycházela nám. A teď je otázka, jestli je to v nás, nebo nás ostatní už načetli. Šance máme, vytváříme si dost možností, ale góly nedáváme," prohlásil Rosandič.

Dynamo v Hradci Králové zabralo po pěti porážkách. "Trochu nás překvapilo, jak na nás Pardubice vletěly, ale pak jsme to zvedli. Jenže sami sebe jsme posadili na zadek takovými zbytečnými góly. Už jsme se z toho nevyhrabali. Oni jezdili, ale to se dalo čekat, nemůžeme spoléhat na to, že když mají méně bodů než my, bude to lehké," uvedl čtyřiadvacetiletý rodák ze Záhřebu, který je odchovancem Dubnice.

Po příchodu zkušeného kouče Růžičky se podle něj zatím hra Mountfieldu moc nezměnila. "Podle mě hrajeme stejně. To není o trenérech, oni nám dají nějaký návod, máme kvalitní tým, ale neumíme prodat to, co bychom měli," řekl Rosandič.

Doufá, že nastane zlepšení. "Mluvíme o tom, říkáme si to pořád. Jenže ty věci taky musíme dělat na ledě a pokud nebudeme, je to na nic. Všechno víme, každý z nás, jenže pak přijdeme na hřiště a děláme hlouposti, včetně mě. Nevím, nebudu mluvit o jiných, jsem naštvaný na sebe," podotkl.

Fanoušci dali nespokojenost najevo skandováním 'My chceme Hradec'. "Kdybych byl fanoušek, taky bych byl nespokojený s tím, co jsme předváděli," chápal jejich reakci Rosandič.

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, 17. kolo, Hradec Králové, Pardubice, Rosandič, FOTO, AUDIO, HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, Vladimír Růžička, Tomáš Martinec, Matěj Blümel, KHL Zagreb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanouškům Hradce dochází trpělivost. Při hokejovém derby hráče vypískali  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.