Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejdřív zmar a bída. Hradec nakonec před vyprodanou arénou zdolal Jágra a spol. v prodloužení

Poprvé v sezóně vyprodaný stadión, tahák jménem Jaromír Jágr poprvé v Hradci Králové. Co víc si přát? Reklama na hokej se ale bohužel nekonala. Naštěstí pro Východočeši ale utkání dotáhli do vítězného konce a po vlažném výkonu vyhráli 2:1 v prodloužení.

Úvodní třetina nabídla pasáž, ve které si oba celky vytvořily několik slibných šancí, ale jak Mazanec, tak i Godla prokázali svou kvalitu. I přesto, že Hradec svého soupeře přestřílel, tak  byli hosté aktivnější, jelikož hned dvakrát trefili tyč domácí branky. Do kabin se šlo nicméně za bezbrankového stavu.

Druhá perioda probíhala v podobném duchu. Ani jeden z týmů neměl výraznější převahu. Hrálo se defenzivně bez vyložených tutovek, tedy až do 39. minuty, kdy po střele Austina už potřetí v utkání zaduněla hradecká konstrukce. Gólu se fanoušci nedočkali ani v druhé třetině, avšak v té třetí měli domácí velkou možnost otevřít skóre.

Dvojnásobná přesilovka, která trvala dvě minuty, ale zůstala nevyužitá a jen podtrhla zmar hradeckých hokejistů v početní výhodě, ve které se jim letos vůbec nedaří. A Kladno jim záhy ukázalo, jak se přesilovky hrají. V 50. minutě byl vyloučen Nedomlel a hosté svou přesilovku využili již po 11 vteřinách, když Brady Austin propálil vše, co mu stálo v cestě.

47letý Jágr se svým herním umem příliš neprojevil, protože ho hradecká defenzíva dobře bránila. Nakonec se ale Mountfield HK přeci jen dočkal vyrovnání, když v 57. minutě konečně ukázal um v přesilovce. Po hezké kombinaci se prosadil Rudolf Červený, jenž tak srovnal na 1:1.

Zápas zamířil do prodloužení, kde rozhodl o druhém bodu Mislav Rosandič. Hradečtí hokejisté tak podruhé v řadě sice doma body ztratili, ale po vítězných nájezdech proti Třřinci, zvládli nervydrásající duel i proti Kladnu.

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky Mountffield HK, hokej, Hradec Králové, Jaromír Jágr, Kladno, Mountfield Hradec Králové, Brady Austin, Rytíři Kladno, Mislav Rosandič, Rudolf Červený

Nejdřív zmar a bída. Hradec nakonec před vyprodanou arénou zdolal Jágra a spol. v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.