Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradečtí hokejisté smetli na závěr ligy mistrů Graz a poprvé v historii si zahrají osmifinále

Hokejisté Hradce Králové stvrdili postup do vyřazovací části Ligy mistrů na závěr základní skupiny vysokým vítězstvím nad Štýrským Hradcem 7:1. Debakl rakouského celku se zrodil ve třetí třetině, kterou domácí vyhráli 5:0.

Hradci Králové zajistila postup úterní výhra obhájce prvenství Frölundy. Švédský tým vyhrál v Cardiffu jasně 9:2, díky čemuž dnes mohli trenéři Mountfieldu v duelu s posledním týmem tabulky dopřát řadě opor volno.

Domácí měli dobrý nástup a Perret ho v šesté minutě potvrdil vedoucí brankou. Ve 28. minutě sice vyrovnal King, ale to bylo ze strany hostů všechno. Ještě do druhé přestávky vrátil Hradci Králové vedení Vincour.

Ve třetím dějství už se hrálo podle not domácích hokejistů. Na střely mezi tyče ho vyhráli málo vídaným rozdílem 25:2 a oslavili ještě pět gólů. Postupně se trefili Paulovič, jenž v utkání zaznamenal i dvě asistence, Bičevskis, Kubík, Chalupa a Radovan Pavlík.

"Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, a to i s více vstřelenými góly, byť jsme je dali především ve třetí třetině. Myslím, že to kluci odehráli výborně, měli dobrý pohyb. Samozřejmě jsme šťastní, že jsme postoupili ze skupiny," řekl trenér Tomáš Martinec.

Mountfield HK - Graz 7:1 (1:0, 1:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 6. Perret (Paulovič), 34. Vincour (Cingel.), 45. Paulovič (Vincour.), 49. Bičevskis (Miškář), 55. Kubík (Chalupa), 57. Chalupa (Čáp, Paulovič), 59. R. Pavlík (Cingel) – 28. King (Setzinger, Horn)

Mountfield HK: Lukeš (Sajdl) – Pilař, Čáp, Allen, Šalda, Gaspar, Nedomlel – Miškář, Bičevskis, Poppel – R. Pavlík "C", Cingel "A", Vincour "A" – Perret, Klíma, Paulovič – Chalupa, Kubík, Jergl. Trenér: Tomáš Martinec.Moser Medical Graz 99ers: Nihlstorp (Höneckl) – Weihager "A", Egger, Hamilton, Kirchschläger, Winkler, Lindner, Rappold – Ograjensek, Oleksuk, Collberg – Yellow Horn, Setzinger "C", King "A" – Zusevics, Moderer, Aslin – Grafenthin, Krainz, Kainz. Trenér: Doug Mason.

Rozhodčí: Smetana (RAK), Šír – Kis, Klouček (všichni CZE)

Diváci: 2569

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, Liga mistrů, 2.VERZE, FOTO, Štýrský Hradec, hokejista, Mountfield Hradec Králové, Liga mistrů UEFA, Radovan Pavlík, Tomáš Martinec, Cardiff, Graz 99ers, Doug Mason

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí hokejisté smetli na závěr ligy mistrů Graz a poprvé v historii si zahrají osmifinále  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.