Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcké Déjà vu se naštěstí nekoná. Hokej v Hradci zůstává!

Strach, který zasel magistrát mezi fanoušky, byl na začátku letošního roku rozhodně velký. Magistrát, který měl pletky s vedením klubu ohledně ztráty 8 miliónů mohl skončit tím nejhorším možným scénářem, a to tak, že se hokejový Mountfield zvedne a z Hradce jednoduše odejde. To se ale naštěstí nestalo!

Jako první s informací přišel hradecký deník. „Radši odstoupím od akcionářské smlouvy, než abych se s městem soudil,“ nechal se v srpnu slyšet předseda představenstva hradeckého hokejového klubu Miroslav Schön.  

Celá situace se motala kolem platby osmi miliónů na krytí ztrát za provoz stadiónů. Jenže zastupitelé v květnu poslali návrh ze stolu. Rázem se strhla slovní přestřelka mezi klubem a městem a hrozilo, že hokej v Hradci skončí.

Scénař jako v Budějovicích? Kdeže!

Situace tak trochu připomínala rok 2013, kdy se Mountfield přesunul kvůli sporům z Českých Budějovic právě do Hradce. Z malého problému se stala nepřekonatelná překážka a fanoušci na jihu Čech se tak museli smířit s tím, že nejvyšší soutěž si nezahrají, pokud si jí nevybojují poté v druhé nejvyšší soutěži. 

Obavy tak byly zažehnány a v Hradci se tak situace ustálila. Fanoušci se mohou těšit i na další sezónu, v níž budou Východočeši opět pasování na jednoho z velkých favoritů soutěže.

Autoři | Foto Drbna.cz

Štítky Hokej, Mountfield HK, magistrát, stadión, Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, soutěž, Česko

Budějcké Déjà vu se naštěstí nekoná. Hokej v Hradci zůstává!  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.