Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na závěr turnaje si hradečtí hokejisté poradili se Znojmem

V závěrečném duelu přípravného turnaje si Hradečtí v boji o páté místo poradili se Znojmem. Na Memoriálu Zbyňka Kusého doma porazili soupeře v přestřelce 5:3.

Mountfield opět zamíchal sestavou. Do brány se vrátil Marek Mazanec a Východočechům nechyběly ani největší opory v čele s Červeným a Smoleňákem. Úvodní třetina vyšla Hradci na jedničku. V 7. minutě se trefil právě navrátilec z KHL Rudolf Červený a v 11. minutě navýšil vedení Michal Dragoun. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Na začátku druhého dějství rozlvnil síť Znojma i Mislav Rosandič a bylo to tak už o tři góly. V prostřední pasáži se ale nehrál příliš pohledný hokej, a skončilo to tak u jedné vstřelené branky.

Znojmo hrající rakouskou nejvyšší soutěž ale nesložilo zbraně. V rozmezí necelé minuty třetí části totiž Orli dokázali snížit na rozdíl jediného gólu, a rázem z toho bylo drama. V 54. minutě Rosandič druhým gólem opět poslal Hradec do dvoubrankového vedení, jenže záhy dokázali hosté opět snížit.

Naštěstí pro Mountfield přidal v 56. minutě pátý gól Adam Kubík a domácí se tak radují z vítězství 5:3. Na pardubickém turnaji tak skončili na páté příčce.

Mountfield HK - Orli Znojmo 5:3 (2:0. 1:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 7. Červený (Smoleňák, Čáp), 11. Dragoun (Cingel), 23. Rosandič (Cingel), 54. Rosandič, 56. Kubík – 45. Bowles, 45. Beránek (Mikliš, Bartoš), 55. Oščádal (Česík, Novák)

Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Linhart, Čáp, Rosandič, Gaspar, Šalda, Havránek, Zámorský – Červený (A), Paulovič, Smoleňák (C) – Pilař, Cingel, Vopelka – Chalupa, Bičevskis, Dragoun (A) – Miškář, Kubík, Berger.

Orli Znojmo: Lassila (Nečas) – Kruckovyč, Sedlák, Bořuta, Stehlík, Sova, Mikliš, Jonáš – Krejčiřík, McRae, Matuš – Parker, Gago, Bartoš – Beránek, Oščádal, Česík – Novák, Kosnar.

Rozhodčí: Horák, Sýkora – Klouček, Špringl.

Diváci: 1515

Autoři

Štítky Memoriál, Hradec Králové, hokej, Mountfield HK, výhra, Orli Znojmo, Mislav Rosandič, Rudolf Červený, Zbyněk Kusý, FC Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Michal Dragoun, Adam Kubík, Marek Mazanec, Kontinentální hokejová liga

Na závěr turnaje si hradečtí hokejisté poradili se Znojmem  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.