Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Smoleňák čtyřmi body sestřelil nemohoucí Bratislavu

Tak tohle byla krasojízda! Hradečtí hokejisté porazili v druhém utkání Mountfield Cupu Slovan Bratislavu jednoznačně 6:2 a stále tak mohou pomýšlet na celkový triumf v turnaji!

Tentokrát hájil bránu domácích Daniel Dvořák, který tak nahradil Marka Mazance. Premiérově se v utkání ukázal i navrátilec Zdeněk Čáp. Na opačné straně stál bývalý hradecký forvard Roman Kukumberg

Zatímco včera Hradečtí vstřelili jen jeden gól, tentokrát nasázeli tři branky v rozmezí tří minut! Radek Smoleňák, Patrik Miškář a Štěpán Havránek dokázali mezi 10. až 12. minutou celkem třikrát rozlvnit síť branky Slovanu. Hosté dokázali v závěru periody alespoň zkorigovat.

Druhá třetina byla na góly skromná. Padly pouze dvě branky, a to na obou stranách. Nejprve navýšil vedení Hradce opět Radek Smoleňák a záhy snížil Eduard Šedivý.

Ve třetí části se prosadil i Mislav Rosandič a v poslední minutě utkání zkompletoval  kapitán Hradce Smoleňák hattrick! Hradečtí tak smetli soupeře 6:2 a v posledním utkání turnaje vyzvou Pardubice, které dnes padly se Spartakem jednoznačně 0:8. 

K celkovém triumfu ale musí Hradečtí fandit právě Slovanu. Ten musí v závěrečném klání porazit Spartak a zároveň Hradec zvítězit v derby za tři body.

Mountfield HK - Slovan Bratislava 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 
10. Smoleňák (Rákos), 11. Miškář (Cibulskis), 13. Havránek (Rákos, Smoleňák), 32. Smoleňák (Červený), 52. Rosandič (Dvořák, Nedomlel), 60. Smoleňák (Rosandič, Rákos) – 20. Puliš, 49. Šedivý (Sloboda, Ševčík)

Mountfield HK: Dvořák – Rosandič, Nedomlel, Gaspar, Cibulskis, Čáp, Muška, Havránek – Červený, Rákos, Smoleňák "C" – Miškář, Pilař, Jergl – Dvořák, Matějček, Zabloudil – R. Pavlík, Kubík, Chalupa.

HC Slovan Bratislava: Habal – Štajnoch, Hudec, Bačík, Sersen "C", Meszároš, Podlipnik, Demo, Šedivý – Puliš, Urbánek, Kukumberg, Vlach, Zigo, Matoušek, Abdul, Miklík, Kytnár, Fafrák, Bobál, Sloboda, Vandas, Ševčík

Rozhodčí: Pilný, Úlehla – Ganger, Špringl

Diváci: 2408

Autoři | Foto Mountfield Hradec Králové

Štítky HC Slovan Bratislava, Radek Smoleňák, Daniel Dvořák, Mislav Rosandič, Štěpán Havránek, Patrik Miškář, FC Hradec Králové, Eduard Šedivý, Roman Kukumberg, Zdeněk Čáp

Smoleňák čtyřmi body sestřelil nemohoucí Bratislavu  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.