Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradečtí hokejisté zahájili Mountfield Cup porážkou po nájezdech

Hokejisté Hradce Králové mají za sebou zahajovací duel domácího turnaje Mountfield Cup. Před domácími fanoušky ale i s novými posilami padli se Spartakem Moskva 1:2 po nájezdech.

Celkem 3337 diváků si našlo cestu na první zápas hradeckých hokejistů v nové sezóně. Navíc nechyběly některé nové posily. Do brány se postavil navrátilec ze zámoří Marek Mazanec. Dále do utkání zasáhl Aleš Jergl, který přišel z Olomouce, Radim Šalda z Rimouski Oceani a francouz Jordann Perret z Pardubic. 

První třetina nabídla vyrovnanou pasáž s mininem šancí. Pro oba týmy to byl zápas po dlouhé pauze a na ledě to bylo znát. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu. Ve druhé třetině se ale už fanoušci dočkali. První gól sezóny vstřelil ve 28. minutě Filip Pavlík při přesilové hře.

Následovaly šance na obou stranách, nicméně Mazanec ani jeho slovenský protějšek Hudáček v brance Spartaku puk za svá záda nepustili. Jenže Spartak zvýšil svou aktivitu a dočkal se vyrovnání. Ve 46. minutě propálil Jevgenij Kulik hradeckého gólmana a srovnal tak na 1:1.

Zápas nakonec zamířil až k samostatným nájezdům, ve kterých byl úspěšnější soupeř z Moskvy, který zvítězil 2:1 po samostatných nájezdech. 

Mountfield HK - Spartak Moskva 1:2 po s.n (0:0, 1:0. 0:1 - 0:0) 

Branky a nahrávky: 28. F. Pavlík (Rosandič, Miškář) – 46. Kulik (Kokarev, Zubov), rozh. náj. Daugavinš

Mountfield HK: Mazanec (Lukeš) – Váňa, Zámorský, Rosandič, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Havránek – R. Pavlík "C", Kubík, Vincour – Chalupa, Pilař, Jergl – Perret, Bičevskis, Dragoun – Miškář, Berger, Vopelka. Trenér:Tomáš Martinec.Spartak Moskva: Hudáček (Chomčenko) – Arkalov, Nikoncev, Kutuzov, Karsums, Daugavinš, Kokarev, Talalujev, Nikišin, Pedan, Rylov, Zubov, Kulik, Kutějkin "C", Višněvskij, Gončarov, Stoljarov, R. Hanzl, Zlobin, Chochlačjov, Fjodorov.

Rozhodčí: Lacina, Veselý – Lučan, Kis

Diváci: 3337

Autoři

Štítky hokejista, FC Spartak Moskva, FC Hradec Králové, Filip Pavlík, Marek Mazanec, Jordann Perret, Radim Šalda, SK Sigma Olomouc, FK Pardubice, Moskva

Hradečtí hokejisté zahájili Mountfield Cup porážkou po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.