Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mountfield HK si pojistil pětici hokejistů včetně Filipa Pavlíka

Působení pětice hokejistů si pojistil extraligový klub Mountfield Hradec Králové. Vedení východočeského klubu uplatnilo opční právo na obránce Filipa Pavlíka a uzavřelo nové víceleté kontrakty s bekem Richardem Nedomlelem a útočníky Lukášem Cingelem, Radkem Pilařem a Dominikem Sklenářem.

Šestadvacetiletý Pavlík je s 27 body (8+19) z 36 utkání třetím nejproduktivnějším obráncem této sezony extraligy. Někdejší hráč Třince a Litvínova sehrál v nejvyšší soutěži 324 duelů a zaznamenal 119 bodů (33+86). Má na kontě i osm startů v české reprezentaci.

„Uplatnění opce Kácovi byla skoro povinnost. Chtěli bychom s ním ale prodloužit smlouvu o více let. Je totiž ve výborném věku, má skvělou produktivitu a je nedílnou součástí našich zadních řad. Jsme rádi, že ho budeme mít i nadále v mužstvu," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Mountfieldu Jaroslav Bednář.

O rok mladší Nedomlel, který v extralize hraje od roku 2016 po návratu ze zámořských nižších soutěží, uspěl na východě Čech před sezonou na zkoušce. Za Hradec Králové stihl v 37 utkáních čtyři asistence a v nejvyšší soutěži má kontě i za Spartu a Mladou Boleslav dohromady 118 duelů a 10 bodů (0+10).

„Ríša splňuje přesně to, co jsme od něj očekávali. Stylem hokeje i povahově zapadá do týmu. Na ledě si vzbudí potřebný respekt a chrání naše klíčové hráče. To jsou důvody, proč u nás bude pokračovat," podotkl Bednář.

Šestadvacetiletý Cingel si v této sezoně připsal ve 42 zápasech 20 bodů za 11 branek a devět asistencí. V české extralize má bývalý hráč Sparty na kontě celkem 230 duelů a 104 bodů (49+55). „Lukáš Cingel prožívá asi nejlepší sezonu za dobu, co je v Hradci. Zapadá nám do konceptu, navíc je na trhu poměrně málo centrů, proto jsme se rozhodli prodloužit s ním spolupráci o další dva roky," uvedl Bednář.

O čtyři roky mladší Pilař sehrál za Mountfield v sezoně jen tři zápasy a celkem jich má v extralize na kontě 14 a nebodoval. Nastupuje nyní převážně za druholigové Vrchlabí. „Ráďa je mladý talentovaný kluk, který si letos bohužel prošel vážnějším zraněním. Pro nás je to budoucnost, proto ho chceme udržet," konstatoval Bednář.

Osmnáctiletý Sklenář v posledních dvou kolech zaznamenal první dva starty v kariéře v extralize a nebodoval. Hraje i za prvoligové Litoměřice, kde v 17 duelech zaznamenal čtyři body (2+2). „Sklenda smlouvu neměl. Vidíme v něm budoucnost, je to rovněž mladý a talentovaný útočník," řekl Bednář.

Mountfield se snaží udržet kádr, který se podílí na současném třetím místě v tabulce. „Vedeme jednání i s dalšími hráči současného kádru tak, abychom udrželi současné mužstvo co nejvíce pospolu a doplnili ho několika nově příchozími hráči, kteří pozvednou kvalitu našeho A-mužstva," dodal generální manažer Aleš Kmoníček.

Autoři

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Filip Pavlík, Radek Pilař, Jaroslav Bednář, hokejista, soutěž, HC Sparta Praha, Lukáš Cingeľ, HC Oceláři Třinec, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield HK si pojistil pětici hokejistů včetně Filipa Pavlíka  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.