Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Porážka byla trpká, přiznal hradecký Hamara, Lvům nepomohla ani stovka střeleckých pokusů

Přes tři a půl tisíce diváků sledovalo na hradeckém zimním stadionu bitvu Lvů proti Tygrům. Ani napotřetí se ale domácím nepodařilo přetlačit soupeře a naplno bodovat. Hradec Králové prohrál ve 3.kole extraligy s Libercem 3:4 po samostatných nájezdech.

Když Jakub Pour v šesté minutě dostal domácí do vedení, vypadalo to na skvělý vstup do zápasu. Hosté si vzali trenérskou výzvu, ale skóre se po ní neměnilo. Lvi se i herně jevili být lepším týmem se stovkou střeleckých pokusů, jenže přetlačovaná vyzněla nakonec lépe pro hosty.  

Bitva dospěla až k nájezdům, které rozhodl útočník Oscar Flynn, který byl jediným úspěšným exekutorem rozstřelu. "Porážka je pro nás trpká, protože si myslím, že jsme byli celý zápas lepším týmem. Bohužel nás celou dobu trápí proměňování šancí. Stál proti nám vynikající gólman, ale chybí nám šikovnost a větší důraz. Druhá věc jsou přesilovky, které taky musíme zlepšit. Jinak to byl perfektní zápas nahoru - dolů a soupeře jsme dostávali pod tlak. Nájezdy už jsou loterie a Kváča to v nich zavřel," shrnul zápas domácí trenér Tomáš Hamara.

Liberecký trenér byl rád za dva body, ale hned po zápase věděl, kde byly ve hře Tygrů mezery. "Domácí byli po celý zápas aktivnější a zavírali nás v pásmu. My jsme drželi krok díky obětavosti a výbornému Petru Kváčovi. Dokonce jsme se dostali i do vedení a pomohly nám přesilovky, i když jsme v jedné dlouhé taky dostali branku. Byl to boj o každý kotouč až do konce zápasu a nájezdy rozhodl vynikající Kváča," řekl v hodnocení pro novináře liberecký kouč Filip Pešán.

Hradečtí hokejisté vyjíždí k dalšímu utkání na venkovní kluziště. Zítra naberou směr Karlovy Vary.  4.kolo extraligy začíná na ledě karlovarské Energie o půl šesté večer. 

Branky a nahrávky: 6. Pour (Miškář, Šťastný), 40. Pláněk (Freibergs, R. Pavlík), 44. Perret (Tamáši) - 11. Melancon (Lantoši, Flynn), 23. J. Vlach (Faško-Rudáš), 46. Lantoši, rozhodující sam. nájezd Flynn. Rozhodčí: Kika, Květoň - Hynek, Dědek. Vyloučení: 3:6, navíc Pláněk (Hradec Králové) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3589.

Sestavy:

Hradec Králové: Škorvánek - Mudrák, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Bučko - Batna, Estephan, Perret - Jergl, Miškář, R. Pavlík - Šťastný, Tamáši, Dmowski - Pour, Štohanzl, A. Novotný - Chalupa. Trenér: T. Martinec.

Liberec: Kváča - Krutil, M. Ivan, Melancon, Aubrecht, T. Galvas, Derner, Petrovický - Faško-Rudáš, Filippi, Ryšavý - Lantoši, A. Musil, Flynn - Kelly Klíma, Jansa, J. Vlach - Peterek, Petrovský, Handl. Trenér: Pešán.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem HCHK

Štítky HCHK, hokej, Liberec, Hrádec Králové, Lvi, Tygři, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porážka byla trpká, přiznal hradecký Hamara, Lvům nepomohla ani stovka střeleckých pokusů  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.