Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ANKETA: Prohrát doma 0:1 je podle Martince deprimující, Pardubice mají mečbol

Pardubice zvítězily fotbalově v Hradci Králové 1:0 díky gólu Pauloviče a ve čtvrtfinálové sérii extraligy vedou 3:1 na zápasy. V sobotu můžou na domácím ledě slavit postup do semifinále. Hradecký trenér Martinec ale věří v sílu svého týmu, který podle něj dře a je z něj cítit velké odhodlání.

Slovenský útočník Matej Paulovič mohl dát vítězný gól už v úterním třetím utkání čtvrtfinále play off na hradeckém stadionu, rozhodčí ho ale neunali. Včera už jeho přesná trefa v čase 25:01 platila a gólem zařídil pardubickému Dynamu mečbol. "Určitě jsem byl rád za to, že ten gól platil a že jsme to dotáhli do vítězného konce. Udělali jsme tam pár chyb, to se stává. Jsme rádi, že jsme z toho neinkasovali gól, a takový je sport. Na něco se podíváme a věřím, že nás diváci poženou a zvládneme to. Chceme to ukončit," podotkl Matej Paulovič. 

Hradec Králové sice měl šance, odpovědět se snažil velkým tlakem hned po inkasované brance, ale gólman Roman Will díky 24 úspěšným zákrokům v utkání udržel čisté konto. "Zase rozhodovaly maličkosti. Je to o jedné šanci a Pardubicím to tam spadlo, dá se říct, takovou čistou náhodou. O tom ale play off bývá. My jsme měli celkem dost šancí a neproměnili jsme je," řekl hradecký Aleš Jergl.

Tahle prohra hodně mrzí, přiznal hradecký kouč. "Prohrát 0:1 doma je samozřejmě docela deprimující, ale myslím si, že tým odvedl znovu maximum a vydal se ze všech sil. Bohužel bez gólu se vyhrát nedá, byť jsme si příležitostí ke skórování vytvořili dost, ale na druhou stranu Pardubice také měly svoje šance. Oba brankáři dnes byli výborní. Já si cením, že tým dřel do poslední vteřiny. Ukázal charakter a cítím z něj obrovské odhodlání ještě sérii vrátit do Hradce. Chtěl bych také dnes ocenit poprvé v sérii výborný výkon rozhodčích," zhodnotil hradecký lodivod Tomáš Martinec.

Pardubický trenér byl rád, že se podařilo splnil cíl, který si Dynamo na hradeckém stadionu dalo. "Viděli jsme zase výborné utkání play off. První třetina od nás byla velmi dobrá a do 10. minuty druhé třetiny také. Pak nás Hradec zatlačil paradoxně po našem gólu. Ale skvěle jsme jejich tlak ubránili a jsme hrozně rádi, že jsme zápas zvládli. Přijeli jsme sem s cílem uhrát aspoň jeden zápas, to se nám podařilo. Jsme hrozně rádi, že jsme udrželi zápas 1:0. Podržel nás gólman Will a měli jsme výborné oslabení, za což klukům v kabině děkuju. Byla tam ve hře spousta bloků a obětavosti," uvedl Marek Zadina.

Pátá bitva čtvrtfinále se odehraje v sobotu od sedmnácti hodin na pardubickém ledě. 

ANKETA: Jak vidíte šance hradeckých Lvů v sobotu na ledě Dynama?

Celkem hlasovalo62 čtenářů

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky Lvi, Dynamo, hokej, extraliga, sport, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Prohrát doma 0:1 je podle Martince deprimující, Pardubice mají mečbol  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.