Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradečtí Lvi se mohou už dnes večer radovat z postupu do finále extraligy

Hokejisté Hradce Králové můžou dneska odpoledne dotáhnout svůj sen o extraligovém finále, a to před domácími fanoušky. Ve čtyři odpoledne za stavu 3:0 na zápasy nastoupí Lvi proti Vítkovicím.

Lvi porazili ve třetím utkání semifinálové série play off extraligy Vítkovice 4:2,  Východočeši si vypracovali dvoubrankový náskok díky gólům Olivera Okuliara a Graemea McCormacka, ještě před první přestávkou odpověděl Marek Kalus. Ve třetí třetině vyrovnal Peter Krieger, ale v čase 55:53 rozhodl Patrik Miškář, jenž dal vítěznou trefu již v prodloužení druhého utkání. Pojistku přidal Radovan Pavlík. Postup může tým Mountfieldu dovršit v nedělním čtvrtém utkání, které se odehraje opět v Hradci Králové a začne v 16 hodin.

Ostravané v touze snížit manko v sérii začali aktivně a měli pár velmi dobrých šancí, jenže Mueller, Krieger a ani Dej na domácího gólmana Machovského nevyzráli. Pak ale fauloval Raskob a po krásné nahrávce Kevina Klímy využil přesilovku Okuliar. Hosté pak sami početní výhodu nevyužili, naopak měli štěstí, že je v oslabení nenachytal Štohanzl. V 17. minutě se provinil Grman a McCormack v přesilovce zvýšil. Stejně odpověděli i hokejisté Vítkovic, když 11 sekund před sirénou snížil Kalus.

Nástup do druhé třetiny se o chvilku pozdržel kvůli potížím s ledem, ale brzy se pokračovalo. A hodně opatrně. Oba týmy měly k dispozici po jedné přesilovce, brankáři ale moc práce neměli. Až ve 39. minutě se do obrovské šance dostal Okuliar, poté co mu hosté dopřáli hodně času a prostoru poblíž svého brankoviště, úmysl o zakončení na bližší tyčku ale Stezka skvěle přečetl a vytěsnil kotouč lapačkou.

V podobném duchu dlouho probíhala i třetí část. Kevin Klíma mohl přesto ve 46. minutě zvýšit, poté co se dostal k odraženému puku, Stezka byl ale proti. Krátce po polovině třetiny museli domácí vstřebat v rychlém sledu dva direkty. Stehlík nejprve sestřelil bombou od modré čáry Filipa Pavlíka, který inkasoval ránu na ucho a jen těžce se zvedal z ledu. Brzy po opětovném zahájení hry pak vyrovnal povedenou tečí Gewieseho nahození Krieger, který přesměroval kotouč mimo dosah Machovského.

Na konci 56. minuty ale Vítkovičtí propadli při napadání v útočném pásmu. Eberle si zpracoval vzduchem vyhozený puk, našel rozjetého Miškáře a ten dobře umístěnou střelou přes obránce Kocha prostřelil Stezku na zadní tyčku. Odpovědět mohl záhy Mueller, Machovský byl proti. Hosté ve snaze o vyrovnání sáhli v závěru k dlouhé hře bez gólmana, měli i několik slibných příležitostí, ale pak dal Mountfieldu jistotu Radovan Pavlík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hchk

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, semifinále, Hradec Králové, Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí Lvi se mohou už dnes večer radovat z postupu do finále extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.